Travel Secrets

Φωτογραφική ανασκόπηση του 2013 από το National Geographic

Φωτογραφική ανασκόπηση του 2013 από το National Geographic

Το National Geographic, όπως κάθε χρόνο, κάνει ανασκόπηση στην χρονιά που φεύγει μέσα από τον φωτογραφικό του φακό. Ελάτε να δούμε μαζί ορισμένες από τις ωραιότερες φωτογραφίες του 2013 και την ιστορία που κρύβει η καθεμιά…


Αυτή η φωτογραφία είναι από την σειρά Travel 365 daily series και είναι τραβηγμένη στην περιοχή Pomerania της Πολωνίας, στο νότιο άκρο της Βαλτικής Θάλασσας. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι επίσης γνωστή για το Εθνικό της Πάρκο με τη ονομασία Slowinski, το οποίο ανήκει στη λίστα της UNESCO για τα Παγκόσμια Αποθεματικά Βιόσφαιρας.

Photograph by Kacper Kowalski


Η συγκεκριμένη φωτογραφία κέρδισε στον 25ο Διεθνή Ταξιδιωτικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας του National Geographic και όπως οι υπόλοιπες που ξεχώρισαν μας έκαναν να μάθουμε πολλά για τον κόσμο αλλά και για τον εαυτό μας. Είναι τραβηγμένη στο Manaus, στον Αμαζόνιο, κατά τη διάρκεια του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος Aquathlon (συνδυασμός τρεξίματος και κολύμβησης).

Photograph by Wagner Araujo


Στις 23 Ιουνίου είχαμε την μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου και αυτό συνέβη διότι η σελήνη είχε την μικρότερη απόσταση από τη Γη στη διάρκεια του έτους. Ήταν 8% μεγαλύτερη και 17% φωτεινότερη από ότι συνήθως, ενώ εδώ διακρίνεται από το Marina Bay Sands Skypark στην Σιγκαπούρη.

Photograph by Cheng Kiang Ng

 

Το παρελθόν και το παρόν σε μια φωτογραφία. Ενώ ορισμένοι Βεδουίνοι ξεκουράζονται κάποιο απόγευμα του Απρίλη στο Abu Dhabi, ένα πολυτελές τζιπ διακρίνεται στο βάθος να διασχίζει στην έρημο. Παρόλο που το Abu Dhabi κατέχει το 10% στην παγκόσμια αγορά του πετρελαίου, προσπαθεί ταυτόχρονα να διατηρήσει την παράδοση των Βεδουίνων.

Photograph by Dave Yoder



Ο συνδυασμός του ηλιοβασιλέματος και μιας πέτρας που πέφτει στον ωκεανό, στο White Rock στον Καναδά, έχει ως αποτέλεσμα αυτήν την εκπληκτική φωτογραφία.  

Photograph by Rob Leslie


Αυτό ο λαμπερός ογκόλιθος πάγου κατάφερε να γίνει Photo of the Day, στις 27 Οκτωβρίου 2013 από το National Geographic. To "Διαμάντι από Πάγο" που ξεβράστηκε σε μια παραλία της Ισλανδίας και συνδυάζει τόσο την ομορφιά όσο και την τραγωδία, καθώς τείνουν προς εξαφάνιση οι παγετώνες.

Photograph by James Balog

Από: Πάνος Παπαμικρόπουλος

 
 

επιστροφή