Travel Secrets

Ίος: Το απρόσμενα μαγευτικό νησί των Κυκλάδων

Ίος: Το απρόσμενα μαγευτικό νησί των Κυκλάδων

Ένα εξαιρετικά όμορφο και γεμάτο εκπλήξεις νησί βρίσκεται στην καρδιά των Κυκλάδων. Έχοντας τη φήμη ενός προορισμού για πάρτι, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι η Ίος έχει να επιδείξει κατά κύριο λόγο τη νυχτερινή της ζωή. Κι όμως, έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που την καθιστούν μαγική στα μάτια όσων την επισκέπτονται για χρόνια. Κάθε γωνιά της είναι και ένα κομμάτι ιστορίας. Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς άλλωστε για το νησί που διεκδικεί τον τίτλο της τελευταίας κατοικίας του Ομήρου, ενώ κατέχει επίσης αυτόν του μεγαλύτερου γνωστού οικισμού της Χάλκινης Εποχής στην τοποθεσία Σκάρκος.

Λαμβάνοντας υπόψη την πλούσια φυσική ποικιλομορφία του, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το όνομά του προέρχεται από την αρχαία λέξη "ία" που σημαίνει λουλούδια. Μπορεί κάποιος να εκτιμήσει το μέγεθος της φυσικής ομορφιάς ενώ κάνει πεζοπορία σε ένα από τα πολλά μονοπάτια του νησιού. Ένας ρομαντικός περίπατος μπορεί επίσης να συμπεριληφθεί σε αυτήν τη λίστα όταν την ώρα του ηλιοβασιλέματος περπατά στην παραλία Αγίας Θεοδότη.

Μιλώντας για εκπλήξεις, η Ίος κρύβει την εξωτική της πλευρά στην παραλία Μαγγανάρι. Αποτελείται από τρεις μικρότερους όρμους που σχηματίζουν μια όμορφη λιμνοθάλασσα με τιρκουάζ νερά. Όσο αυτή η αμμώδης «αγκαλιά» σας κρατά στην αγκαλιά της, προετοιμαστείτε για το περιπετειώδες alter ego της, την βραβευμένη παραλία Μυλοπότας. Μόλις πατήσετε το πόδι σας στη χρυσή άμμο, θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτός είναι ο υγρός παράδεισος για τους λάτρεις του kite surfing, τους λάτρεις του jet ski, τους surfers και τους δύτες. Αντιθέτως για όσους αγαπούν την ιδιωτικότητα, η παραλία Κάλαμος θα σας χαρίσει την ηρεμία που αναζητάτε, ενώ η παραλία Κολιτσάνη είναι το μέρος όπου θα γίνετε ένα με τη φύση. Μια βαρκάδα θα βγάλει τον Ροβινσώνα που κρύβετε μέσα σας όταν επισκεφθείτε τις απομονωμένες παραλίες Πικρί Νερό, Ψάθη και Τρεις Κλεισιές.

Στρατηγικά τοποθετημένο μπροστά στην παραλία του Μυλοπότα, το Ios Palace Hotel & Spa είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσετε την πολυτέλεια δίπλα ακριβώς στη θάλασσα και μόλις λίγα λεπτά μακριά από τη Χώρα, το γνήσιο δείγμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των Κυκλάδων.

Τα ασβεστωμένα σπίτια και τα δαιδαλώδη σοκάκια απλώνονται αμφιθεατρικά στην πλαγιά του λόφου του μεσαιωνικού κάστρου με την εκκλησία της Παναγίας της Γκρεμιώτισσας να μοιάζει ότι έχει φωλιάσει στην άκρη του γκρεμού. Αυτό θα είναι το επόμενο αγαπημένο σας σημείο για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα και να συναναστραφείτε με τους ντόπιους στην παραδοσιακή γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Από: Tresor Hotels & Resorts

 
 

Φωτογραφίες

επιστροφή