Travel Secrets

Φτιάξτε το δικό σας ποτ-πουρί με άρωμα… εορταστικό!

Φτιάξτε το δικό σας ποτ-πουρί με άρωμα… εορταστικό!

Είναι πολύ σημαντικό αυτήν την εποχή του χρόνου, να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα. Μόλις μυρίσεις κανέλα, πορτοκάλι και διάφορα μπαχαρικά, καταλαβαίνεις ότι ήρθαν οι γιορτές.

Ένα μείγμα από ποτ-πουρί είναι ένας εύκολος, ανέξοδος τρόπος για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα. Τοποθετώντας το μείγμα που έχετε φτιάξει σε μια συσκευασία μπορείτε να το χαρίσετε σε φίλους, γείτονες, τους δασκάλους των παιδιών σας ή σε συνεργάτες σας.

Δείτε παρακάτω πως θα το φτιάξετε:

 

Γιορτινό μείγμα ποτ-πουρί

Υλικά

ένα ολόκληρο πορτοκάλι ή απλά μια φλούδα πορτοκαλιού

1/2 φλιτζάνι κράνα ή μούρα (cranberries)

1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα γαρίφαλα

3 ραβδιά κανέλας ή μια μικρή χούφτα από μικρά κομμάτια κανέλας

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (αν το επιθυμείτε)

Κόβετε το πορτοκάλι σε 4 κομμάτια. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Γεμίστε την κατσαρόλα με νερό, ώσπου να καλύψει όλα τα υλικά. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και συμπληρώνετε με νερό, όταν εξατμιστεί.

 

Κι όμως.. είναι τόσο απλό.

 

Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ένα πορτοκάλι που είναι αρκετά ώριμο. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τη φλούδα του.

 

Θυμηθείτε ότι είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσετε το νερό να εξατμιστεί εντελώς και να συμπληρώνετε όταν χρειάζεται. Η μυρωδιά του μπορεί να κρατήσει μερικές εβδομάδες, αν έχετε κάνει καλή δουλειά…

Με το καυτό νερό, το μείγμα αλλάζει χρώμα αλλά συνεχίζει να μυρίζει υπέροχα και έτσι συνήθως θα σας βγάλει για όλο το χρόνο.

Ξέρεις ότι έρχονται γιορτές μόνο όταν αισθανθείς αυτές τις μυρωδιές… και φέρνει στο μυαλό γιορτινά τραπέζια και συναντήσεις με φίλους!

Το τέλειο δώρο για φέτος λοιπόν είναι ένα γιορτινό μείγμα ποτ-πουρί. Είναι χρήσιμο, οικονομικό και κυρίως φτιαγμένο από τα χέρια σας, που το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό.

 

Πηγή: make-it-do.com

Από: Πάνος Παπαμικρόπουλος

 
 

επιστροφή