Travel Secrets

Το Hollywood επιλέγει την Ελλάδα!

Το Hollywood επιλέγει την Ελλάδα!

Το Hollywood φαίνεται να επιλέγει την χώρα μας σε πολλές περιπτώσεις, για να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα ταινιών. Σπάνια τοπία, μοναδικές παραλίες, φιλόξενο περιβάλλον και το απέραντο γαλάζιο όπως επίσης και το φυσικό φως έχουν γίνει αιτία και αφορμή για γυρίσματα.

Ποιες είναι όμως οι τυχερές περιοχές ;

Mama Mia- Σκιάθος & Σκόπελος

Μια ταινία με μουσικές από τους ABBA και την Meryl Streep στα καλύτερά της πάνω από το αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο.

Lara Croft: Tomb Raider, Το Λίκνο της Ζωής-Σαντορίνη

Και μόνο το όνομα της Angelina Jolie απογείωσε το νησί, δίνοντας του διεθνή φήμη που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι-Κεφαλλονιά & Σάμη

Στη δημοφιλή ταινία με τον Nicolas Cage και την Penelope Cruz το Αργοστόλι που νομίζετε ότι είδατε στην πραγματικότητα είναι η Σάμη.

Before Midnight – Πελοπόννησος

Με πρωταγωνιστές τον Ethan Hawke και την Zily Delpy και σκηνοθέτη τον Ρίτσαρντ Λικλέιτερ η ταινία έχει γυριστεί εξολοκλήρου στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Γνωστές ταινίες, που μνημονεύουν συχνά σινεφίλ και κριτικοί κινηματογράφου και έχουν φόντο τα ελληνικά τοπία είναι το «Απέραντο Γαλάζιο» με την Rosanna Arquette που γυρίστηκε στην Αμοργό καθώς και το αισθησιακό «Mediterraneo» το οποίο γυρίστηκε στο Καστελόριζο και πρωταγωνίστησε η Βάνα Μπάρμπα.

Σίγουρα στην διεθνή ταινιοθήκη θα βρείτε πολλές ακόμα ταινίες που έχουν εικόνες από την χώρα μας και κυρίως από τα ελληνικά νησιά. Επίσης φήμες υπάρχουν σχετικά με τα γυρίσματα γνωστών sequel από ταινίες του Hollywood στην Πελοπόννησο.

Για απόψε το βράδυ διαλέξτε μία ταινία με πολύ γαλάζιο για να κρατήσετε το καλοκαίρι λίγο ακόμα ζωντανό και να κλείσει όμορφα ο Σεπτέμβρης.

Από: Ζένια Πολυμενάκου

 
 

επιστροφή