Travel Secrets

The North Face Zagori Mountain Running: O κορυφαίος ορεινός αγώνας τρεξίματος στο Ζαγόρι στις 22-24 Ιουλίου

The North Face Zagori Mountain Running: O κορυφαίος ορεινός αγώνας τρεξίματος στο Ζαγόρι στις 22-24 Ιουλίου

Τον ορεινό αγώνα τρεξίματος The North Face Zagori Mountain Running ετοιμάζονται να υποδεχθούν τα Ζαγοροχώρια από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου. Η κορυφαία διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά στο Ζαγόρι, έπειτα από το ρεκόρ συμμετοχών που είχε πέρυσι το καλοκαίρι.

Το τριήμερο 22-24 Ιουλίου, κορυφαίοι αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα τρέξουν στον απαιτητικό και δύσκολο αγώνα των 80 χλμ. TeRA, καθώς και στον δεύτερο μεγάλο αγώνα του “The North Face Zagori Mountain Running“, τον μαραθώνιο 42km και 2500μ θετική υψομετρική.

Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν και θα απολαύσουν την ομορφιά που προσφέρει η χαράδρα του Βίκου, οι ορθοπλαγιές της Τύμφης, ο Βοϊδομάτης με τα πεντακάθαρα νερά του και τα γραφικά Ζαγοροχώρια.

Εκτός του αγωνιστικού μέρους, ο αγώνας είναι μοναδικός, εξαιτίας των διαδρομών του. Το Ζαγόρι είναι ξακουστό παγκοσμίως, για τη φύση του αλλά και για τα μοναδικά επιτεύγματα των ανθρώπων της περιοχής. Το φαράγγι του Βίκου με τη σπάνια ομορφιά του είναι το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο Guinness.

Ο Βοϊδομάτης που χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης, θα δροσίσει τους αγωνιζόμενους με τα κρυστάλλινα νερά του. Τα 9 από τα 46 χωριά του Ζαγοριού μέσα από τα οποία περνούν οι διαδρομές των τεσσάρων αγώνων, στέκονται αγέρωχα και ανέγγιχτα από τον χρόνο, προσφέροντας στους επισκέπτες την εμπειρία της ζωής των παλιών Ζαγορίσιων αλλά και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Τα πετρόκτιστα γεφύρια, σήμα κατατεθέν του Ζαγορίου, αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος αλλά και προσανατολισμού για τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.zagorirace.gr

 Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest    

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή