Travel Secrets

Μιχάλης Σάββας: Απολαύστε τη συνέντευξη του ιδιοκτήτη των Melograno Villas στο Hotel & Restaurant

Μιχάλης Σάββας: Απολαύστε τη συνέντευξη του ιδιοκτήτη των Melograno Villas στο Hotel & Restaurant

Ο Μιχάλης Σάββας, ιδιοκτήτης των Melograno Villas, μίλησε στην Ισαβέλα Ζαμπετάκη και το Hotel & Restaurant  για τη δυναμική των luxury villas. Απολαύστε τη συνέντευξή του παρακάτω:

Ποια είναι τα βασικά αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν τις βίλες σας;

Όταν οραματιστήκαμε το Melograno Villas δεν είχαμε σκοπό να προσθέσουμε μία ακόμα ξενοδοχειακή μονάδα. Εμπνευσμένοι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό με μοναδική αισθητική και παροχές υψηλού επιπέδου, που να διαφημίζει την Αστυπάλαια του ονείρου και του ρομαντισμού ως προορισμό διεθνούς εμβέλειας. Η κατασκευή αποδείχθηκε μια ιδιαίτερη πρόκληση, αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει, συνδυάζοντας τα παραδοσιακά στοιχεία με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Χρησιμοποιήσαμε ντόπιες τεχνοτροπίες και υλικά, τα οποία δένουν άψογα με τη θέα του Κάστρου της Χώρας και, στο εσωτερικό, διακοσμήσαμε και εξοπλίσαμε τις βίλες με προϊόντα κορυφαίων εταιρειών διεθνώς. Ενδεικτικά, πολλά από τα έπιπλά μας φέρουν την υπογραφή του Philippe Starck, οι κουζίνες έχουν εξοπλισμό της Smeg, τα πλακάκια είναι της Bati Orient.

Σε ποια επίπεδα συνδέονται με την ευρύτερη περιοχή;

Θέλουμε να καθοδηγούμε τους φιλοξενούμενούς μας ώστε να βιώνουν στις διακοπές τους tailor-made εμπειρίες ανάλογα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις τους. Κανονίζουμε από πριβέ κρουαζιέρες σε απομονωμένες παραλίες, μέχρι καταδύσεις και από ρομαντικό δείπνο σε επιλεγμένα εστιατόρια μέχρι συμμετοχή σε παραδοσιακά πανηγύρια. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής από τον σεφ μας μέσα στην κουζίνα της κάθε βίλας. Πιστεύουμε πολύ στο να ζήσει ο επισκέπτης τις εμπειρίες του τόπου-από το να επισκεφθεί τον κτηνοτρόφο που μας προμηθεύει με φρέσκο γάλα, μέχρι να βγει το χάραμα στη θάλασσα με τον ντόπιο ψαρά. Η φιλοσοφία μας είναι ότι μπορείς να βρεις όμορφα καταλύματα σε πολλά μέρη. Το θέμα εδώ είναι να αγαπήσεις την Αστυπάλαια.

Ποιοι οι στόχοι σας μέσα από την επένδυσή σας αυτή;

Μέσα από τη διαφήμιση του Melograno προσπαθήσουμε να προωθήσουμε και την Αστυπάλαια σαν προορισμό. Σε συνεργασία και με άλλα ξενοδοχεία, προσπαθούμε να προβάλουμε το νησί τόσο μέσα από έντυπες και ηλεκτρονικές διαφημίσεις, όσο και με τη συμμετοχή μας σε τουριστικές εκθέσεις. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πολύ το ποσοστό των ξένων επισκεπτών. Ενώ παλιά το 80% των πελατών μας ήταν Έλληνες, το αντίστοιχο ποσό κυμαίνεται σήμερα στο 60%. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι προσελκύουμε ιδιαίτερα ποιοτικό τουρισμό από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και ότι σταδιακά μας γνωρίζουν και νέες αγορές όπως, για παράδειγμα, η Σκανδιναβική. Ζητούμενό μας είναι να διευρύνουμε την τουριστική μας σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή