Travel Secrets

Φθινοπωρινή απόδραση στη Μάνη, στο ατμοσφαιρικό Κυρίμαι Hotel

Φθινοπωρινή απόδραση στη Μάνη, στο ατμοσφαιρικό Κυρίμαι Hotel

Ένας προορισμός τον οποίο επιβάλλεται να βάλετε στο πρόγραμμά σας για φέτος το Φθινόπωρο είναι η Μάνη και συγκεκριμένα το boutique Κυρίμαι hotel της Trésor Hotels & Resorts στον Γερολιμένα.

Σε ένα μαγικό κυριολεκτικά location πάνω στην θάλασσα με θέα στον βράχο του Κάβο Γκρόσο, το Κυρίμαι Hotel ξεχωρίζει για την μοναδική ατμόσφαιρα και αισθητική του. Απόλυτα εναρμονισμένο με το επιβλητικό Μανιάτικο τοπίο σας περιμένει για  να σας προσφέρει την ζεστή σπιτική του φιλοξενία!  Προορισμός από μόνο του, φέτος σας δίνει ακόμα ένα λόγο για να το επισκεφθείτε, το εστιατόριό του, την επιμέλεια του οποίου ανέλαβε φέτος ένας από τους πλέον αξιόλογους σεφ, ο πολυβραβευμένος Χριστόφορος Πέσκιας!  Ειδικά λοιπόν για τους επισκέπτες του μοναδικού αυτού boutique ξενοδοχείου ετοίμασε ένα υπέροχο μενού αντλώντας έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα.

Με ορμητήριο λοιπόν το ατμοσφαιρικό Κυρίμαι hotel θα έχετε την δυνατότητα να εξερευνήσετε μια από τις πλέον εντυπωσιακές περιοχές της Πελοποννήσου.

Ο Γερολιμένας στην Μάνη τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί σε πάρα πολλά αφιερώματα τόσο στα ελληνικά media όσο και στα ξένα, ως ένας από τους κορυφαίους off the beaten track προορισμούς στη μεσόγειο! Είναι ο ομορφότερος οικισμός της Μάνης και το γραφικό λιμανάκι του, στο παρελθόν αποτέλεσε το σπουδαιότερο εμπορικό λιμάνι της ευρύτερης περιοχής.

Αν ο καιρός το επιτρέπει μπορείτε να ξεκινήσετε την μέρα σας με ένα πλούσιο πρωινό και  μια βουτιά στην μαγευτική πισίνα του ξενοδοχείου ή στην παραλία του Γερολιμένα με τα γαλαζοπράσινα νερά. Ο οικισμός είναι πραγματικά πολύ όμορφος και αξίζει να περπατήσετε στα σοκάκια του και να θαυμάσετε τα μανιάτικης αρχιτεκτονικής πυργόσπιτα. Άλλη μια παραλία που αξίζει να επισκεφθείτε είναι η παραλία Μαρμάρι με την όμορφη αμμουδιά και τα πεντακάθαρα νερά. Προτιμήστε την δεύτερη παραλία της οποίας την ύπαρξη οι περισσότεροι αγνοούν. Περπατήστε το μονοπάτι μέσα από το ομώνυμο χωριό και απολαύστε μια ερημική παραλία μετά από περίπου 10’ περπάτημα. Υπάρχουν φυσικά και άλλες όμορφες παραλίες στην γύρω περιοχή όπως αυτή του Αλμυρού στο δρόμο για Μαρμάρι όπου γυρίστηκαν και σκηνές της ταινίας «Δεκαπενταύγουστος» και η παραλία Κάποι λίγο πριν τη Βάθεια! Για φρέσκο ψάρι κινηθείτε προς το Πόρτο Κάγιο όπου υπάρχουν τρία ταβερνάκια. Ταβερνάκια θα βρείτε και στην παραλία του Γερολιμένα.

Η εξερεύνησή σας μπορεί να συνεχιστεί στα γύρω χωριά, στην μαγευτική Βάθεια με τους πέτρινους πύργους αλλά και στο Ακρωτήριο Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της Ηπειρωτικής Ευρώπης, με τον εντυπωσιακό φάρο. Από εκεί αν κατευθυνθείτε στην απόκρημνη δυτική άκρη, βρίσκεται η Σπηλιά του Άδη, όπου λατρευόταν ο Ποσειδώνας και λίγο πιο κάτω στο Πόρτο Στέρνες βρίσκεται το ιερό του Ταινάριου Ποσειδώνα, το σημερινό εκκλησάκι του Ασώματου, φτιαγμένο από αρχαία υλικά.

Αξίζει να διανύσετε και τα 50 χλμ μέχρι  το Γύθειο για να  δείτε εντυπωσιακά πυργόσπιτα , το διάσημο «ναυάγιο» αλλά και τις υπέροχες παραλίες της γύρω περιοχής, όπως τις Καμάρες, τα Καλύβια και τη Παγανέα και το Σκουτάρι.

Must αποτελεί και μια επίσκεψη στα διάσημα Σπήλαια του Δυρού στον δρόμο προς την Αρεόπολη, μια και θεωρούνται ως τα ομορφότερα λιμναία σπήλαια στην Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter

Από: Αμαλία Μέη

 
 

επιστροφή