Travel Secrets

Απολαύστε τις ευφάνταστες γευστικές δημιουργίες του Χ.Πέσκια στο Κυρίμαι Hotel

Απολαύστε τις ευφάνταστες γευστικές δημιουργίες του Χ.Πέσκια στο Κυρίμαι Hotel

Η διαμονή στο υπέροχο Κυρίμαι Hotel αποτελεί από μόνη της εμπειρία! Σε ένα μαγικό κυριολεκτικά location πάνω στην θάλασσα με θέα στον βράχο του Κάβο Γκρόσο, το Κυρίμαι Hotel ξεχωρίζει για την μοναδική ατμόσφαιρα και αισθητική του. Απόλυτα εναρμονισμένο με το επιβλητικό Μανιάτικο τοπίο, σας καλεί για να ζήσετε την σπιτική του φιλοξενία! 

Τώρα υπάρχει ένας ακόμα λόγος για να κάνετε το ταξίδι μέχρι τον Γερολιμένα, το εστιατόριό του!
Τα ηνία αναλαμβάνει ένας από τους πλέον αξιόλογους σεφ, ο famous για τις εμπνευσμένες γεύσεις του, Χριστόφορος Πέσκιας! Ο πολυβραβευμένος σεφ ετοίμασε ένα υπέροχο μενού αντλώντας έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα το οποίο αξίζει να δοκιμάσετε! Για να σας δώσουμε μια γεύση, να αναφέρουμε κάποια από τα πιάτα του: Σαλάτα με quinoa, αρακά, αγγούρι, αβοκάντο και γαύρο μαρινάτο, πιτάκια με γραβιέρα, σύγκλινο και πικάντικη σάλτσα ντομάτας, γκόγκες Μάνης με φρέσκα τοματίνια και βασιλικό, dumplings με γαρίδες Γυθείου, bisque και πουρέ πατζάρι, καρπάτσιο με ψάρι ημέρας και καυτερή σάλτσα από πιπεριά κέρατο, φάβα αρωματισμένη με λάδι τρούφας, χταπόδι και chutney κάπαρης. Και για ένα γλυκό τελείωμα, μαρέγκες με φράουλες και κρέμα μάραθου, τάρτα κανέλας με παγωτό κανέλας, μους σοκολάτας με μαριναρισμένα φρούτα εποχής ή ραβανί με πικάντικο σιρόπι ginger, παγωτό ινδοκάρυδο και μαρμελάδα ανανά.

Και ένα μικρό βιογραφικό: Ο Χριστόφορος Πέσκιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης Διοίκηση Επιχειρήσεων αλλά δεν άργησε να ανακαλύψει το πάθος του για τη μαγειρική. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, εργάστηκε για 3 χρόνια ως σεφ στο εστιατόριο Dash, στην Κηφισιά. Το 1992 επιστρέφει στην Αμερική για να μαθητεύσει δίπλα στους Charlie Trotter και Jackie Pluton, γνωστούς σεφ και να μάθει τα μυστικά της υψηλής γαστρονομίας. Το 2003 αναλαμβάνει το εστιατόριο ‘’48’’, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008 ανεβάζοντας το στην λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου του περιοδικού ‘’Restaurant Magazine’’. Τον Φεβρουάριο του 2010 ανοίγει το πρώτο Πbox, στην Κηφισιά, ενώ συνεργάζεται μέχρι σήμερα με το περιοδικό Γαστρονόμος, της εφημερίδας ''Καθημερινή''.


Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter

Από: Αμαλία Μέη

 
 

επιστροφή