Travel Secrets

Μου ανήκει οτιδήποτε βρίσκεται στο δωμάτιο ξενοδοχείου?

Μου ανήκει οτιδήποτε βρίσκεται στο δωμάτιο ξενοδοχείου?

Περισσότεροι από δύο στους τρεις (70%) των Βρετανών παραδέχονται ότι ως ταξιδιώτες έχουν πάρει κάτι από ξενοδοχείο που έχουν διαμείνει. Τα προϊόντα περιποίησης είναι τα πιο δημοφιλή είδη. Τρεις στους πέντε (59%) ξενοδόχοι του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρουν ότι οι πελάτες τους παίρνουν συχνά ποικίλα αντικείμενα κατά την αναχώρησή τους. Ωστόσο, η έρευνα TripBarometer Truth in Travel αποκαλύπτει αρκετές διαφορές μεταξύ των λεγόμενων των ταξιδιωτών και των ισχυρισμών των ξενοδόχων για τις ελλείψεις μετά την αναχώρηση των πελατών τους.

Οι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να παραδεχτούν ότι παίρνουν αντικείμενα που θεωρούνται συνήθως δωρεάν, όπως είδη προσωπικής υγιεινής και χαρτικών. Ωστόσο, φαίνεται ότι ορισμένοι ταξιδιώτες πιστεύουν ότι ακόμη και οι πετσέτες, οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες και οι μπαταρίες στα δωμάτιά τους είναι δωρεάν.

Παρόλο που λιγότεροι από ένας στους δέκα (7%) ταξιδιώτες παγκοσμίως, και μόλις ένας στους είκοσι (5%) Βρετανούς ταξιδιώτες υποστηρίζουν ότι πήραν τις πετσέτες από τα δωμάτια του ξενοδοχείου που διέμειναν, ένα ανησυχητικό ποσοστό - ένας στους τέσσερις ξενοδόχους- αναφέρει απώλεια πετσετών μετά τη διαμονή των επισκεπτών.

Μερικοί έχουν περίεργη αντίληψη για την έννοια του αναμνηστικού - ένας στους δέκα ξενοδόχους αναφέρει απώλεια κρεμαστρών, ενώ ένα 7% διαπίστωσε αφαίρεση μπαταριών από το τηλεκοντρόλ μετά το check-out.

 

“Αν είναι δωρεάν, είναι για μένα”

Στα βασικά κίνητρα για την επιλογή ενός καταλύματος συγκαταλέγεται η απόκτηση ενός “freebie”. Συγκριτικά με το 2012, το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για δωρεάν ξενοδοχειακές παροχές έχει αυξηθεί, ενισχύοντας την ιδέα ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για τους ξενοδόχους να προσελκύσουν τους επισκέπτες είναι να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες, ως μέρος της ημερήσιας τιμής του δωματίου.

 

Περισσότεροι από δύο στους τρεις (68%) Βρετανούς ταξιδιώτες αναμένουν από το ξενοδοχείο να έχει στο δωμάτιό τους δωρεάν Wi-Fi.

”Φαίνεται ότι κάποιοι Βρετανοί σαν εμάς έχουν την τάση να μην ξεχωρίζουν τι παρέχεται δωρεάν σ’ ένα ξενοδοχείο, αλλά δεν είμαστε οι μόνοι. Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο κάνουν μικροκλοπές αντικειμένων, όπως πετσέτες και κρεμάστρες ρούχων, με τα ξενοδοχεία των ΗΠΑ να αναφέρουν τα συγκεκριμένα αντικείμενα ως τα πιο δημοφιλή”, σχολίασε ο James Kay, εκπρόσωπος του TripAdvisor.

 

Πηγή: traveldailynews.gr

Από: Πάνος Παπαμικρόπουλος

 
 

επιστροφή