Travel Secrets

Ανέσεις ξενοδοχείου | Τι προτιμά και τι όχι ο ταξιδιώτης

Ανέσεις ξενοδοχείου | Τι προτιμά και τι όχι ο ταξιδιώτης

Σύμφωνα με έρευνα του Tripadvisor και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το TripBarometer Truth, ανακαλύπτουμε τις ανάγκες του σύγχρονου Αμερικανού ταξιδιώτη, ποιες παροχές προτιμάει να διαθέτει το ξενοδοχείο που επιλέγει και ποιες έχουν λιγότερο ή καθόλου σημασία.

Η συγκεκριμένη έρευνα αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του ξενοδόχου και εφόσον επεκταθεί και στις υπόλοιπες αγορές, εκτός της Αμερικανικής, θα διαπιστωθεί προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να οδηγηθεί ο κάθε ξενοδόχος για να ικανοποιήσει τους πελάτες του και ποιες επενδύσεις θα του αποφέρουν τα μέγιστα κέρδη είτε σε απόλυτους αριθμούς είτε με ποιοτικά στοιχεία.

 

Στη συνέχεια ακολουθούν οι σημαντικές και λιγότερο σημαντικές ανέσεις για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες.

 

Σημαντικότερες ανέσεις/παροχές/υπηρεσίες


  1. Δωρεάν wi-fi στο δωμάτιο (89%)
  2. Δωρεάν στάθμευση οχήματος (89%)
  3. Δωρεάν πρωινό (84%) 
  4. Δωρεάν amenities (προϊόντα προσωπικής φροντίδας) (72%)
  5. Δωρεάν wi-fi στην υποδοχή του ξενοδοχείου (71%)

 

 

Λιγότερο σημαντικές ανέσεις/παροχές/υπηρεσίες 


  1. Μίνι μπαρ (21%)
  2. Spa / Κέντρο ομορφιάς (23%)
  3. Business center (34%)
  4. Υπηρεσίες πλυντηρίου (39%)
  5. Δωρεάν wi-fi στην πισίνα (42%)  
 
 

Στη λίστα με τις επιθυμίες των πελατών, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η «αποδοχή της πιστωτικής μου κάρτας» με ποσοστό 59% και το αν «ομιλείτε την γλώσσα μου» με ποσοστό 34%. Παγερά αδιάφορους, με ποσοστό μόλις 12%, αφήνει τους Αμερικανούς ταξιδιώτες το γεγονός αν το ξενοδοχείο «περιλαμβάνει παραδοσιακό φαγητό από τη χώρα τους στο μενού του εστιατορίου».

Οι ξενοδόχοι ήδη έχουν δείξει δείγματα ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πελατών τους και φαίνεται ότι παίρνουν στα σοβαρά την παραπάνω έρευνα. Έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζουν μια σειρά μέτρων, ενώ το 52% των ξενοδοχείων παγκοσμίως καταβάλλουν προσπάθειες για να δέχονται τις πιστωτικές κάρτες των επισκεπτών.

 

Πηγή: tripadvisortripbarometer.com, traveldailynews.gr  

Από: Πάνος Παπαμικρόπουλος

 
 

επιστροφή