Travel Secrets

Λαδοφάναρο, η καλύτερη επιλογή για παραδοσιακό φαγητό στην πόλη των Τρικάλων

Λαδοφάναρο, η καλύτερη επιλογή για παραδοσιακό φαγητό στην πόλη των Τρικάλων

Τα Τρίκαλα στον Θεσσαλικό κάμπο είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για μια ολιγοήμερη φθινοπωρινή απόδραση. Στην πόλη υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα και η γύρω φύση είναι μαγική. Επίσης τα επιβλητικά Μετέωρα, το φημισμένο Περτούλι, η Ελάτη και η πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής!

Τα Τρίκαλα φημίζονται επίσης για την παραδοσιακή κουζίνα τους. Στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή Μανάβικα μπορεί να βρει κανείς πολύ καλές ταβέρνες και εστιατόρια. Το καλύτερο είναι το Λαδοφάναρο (Υψηλάντου & Κάνιγκος, τηλ. 24310-74610), ένα εξαιρετικό παραδοσιακό εστιατόριο το οποίο λειτουργούν από το 1997 δύο αδέλφια, ο Αντώνης και ο Λάμπρος Πλιάτσικας. Ο Λάμπρος είναι παράλληλα ο σεφ του εστιατορίου και με πολύ μεράκι, ετοιμάζει υπέροχα πιάτα που αξίζει να γευθείτε αν σας φέρει ο δρόμος σας στα Τρίκαλα. Εμείς δοκιμάσαμε κάποια από αυτά και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το μοσχαρίσιο συκώτι με τηγανητό κρεμμύδι, την χοιρινή τηγανιά με φέτα και τα φιλετάκια που τα μαγειρεύει με νοστιμότατες σάλτσες και μυρωδικά!


Extra info: Για την διαμονή σας στα Τρίκαλα, η κορυφαία επιλογή δεν είναι άλλη από το Ananti City Resort. Το υπέροχο αυτό boutique ξενοδοχείο είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο, προσφέρει μαγική θέα σε όλο τον κάμπο και ξεχωρίζει για το μοντέρνο design, το διακριτικά πολυτελές περιβάλλον και το εξαιρετικό του service.

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter

Από: Αμαλία Μέη

 
 

επιστροφή