Travel Secrets

Μαγειρέψτε μια παραδοσιακή ηπειρώτικη πίτα ακολουθώντας την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Μαγειρέψτε μια παραδοσιακή ηπειρώτικη πίτα ακολουθώντας την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Η Ήπειρος και συγκεκριμένα τα Ζαγοροχώρια αποτελούν μια πολύ καλή εναλλακτική για τις καλοκαιρινές σας διακοπές αν ψάχνετε για κάτι διαφορετικό από τις κλασσικές διακοπές δίπλα στη θάλασσα.. Χρησιμοποιώντας σαν αφετηρία ένα από τα εξαιρετικά ξενοδοχεία της  Trésor Hotels & Resorts, το παραμυθένιο Μικρό Πάπιγκο 1700 hotel & spa, το πολυτελές Μονοπάτια mountain resort & restaurant ή το ατμοσφαιρικό Kipi Suites θα έχετε την δυνατότητα να εξερευνήσετε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας  και εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες θα έχετε επίσης την ευκαιρία να οργανώσετε επισκέψεις σε χώρους ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος, να κάνετε πεζοπορίες μέσα στο δάσος και να επιδοθείτε σε σπορ που ανεβάζουν την αδρεναλίνη όπως : rafting, monoraft, kayak, canyoning, trekking, ορειβασία, αναρρίχηση, mountain bike,  ιππασία κά. Αυτό όμως που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις είναι το φαγητό και φυσικά οι διάσημες σε όλη την Ελλάδα, ηπειρώτικες πίτες! Για να σας ανοίξουμε λίγο την όρεξη, ζητήσαμε από την επίσης διάσημη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου να μας δώσει την δική της συνταγή για μια παραδοσιακή Ηπειρώτικη πίτα την οποία και μοιραζόμαστε μαζί σας:

 

Πεπέκι (Ηπειρώτικη πίτα)

Πανεύκολη πίτα που ζυμώνεται στη στιγμή με υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Ζεστή ή κρύα είναι το ίδιο νόστιμη. Μη χρησιμοποιήσετε μικρό ταψί γιατί η πίτα πρέπει να είναι λεπτή.

Υλικά συνταγής

200 γραμμ. αλεύρι μαλακό

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

2 αυγά

2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες (10% λιπαρά)

1/4 (μετράμε με τον κεσέ γιαουρτιού) ελαιόλαδο

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)

300 γραμμ. φέτα σε τρίμματα ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη


Εκτέλεση

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σε μία μπασίνα (μπολ μεγάλο) ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα. Τα ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν και προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι ή με το χέρι. Σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί νούμερο 36 αδειάζουμε το πεπέκι και το στρώνουμε (την επιφάνεια) με κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 180οC, πάνω και κάτω στην τελευταία σχάρα, γύρω στα 45΄, ώσπου να ροδίσει καλά.

Mερίδες: 10

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά

 

Αναδημοσίευση από: www.argiro.gr

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter

Από: Αμαλία Μέη

 
 

επιστροφή