Travel Secrets

Παραδοσιακά προϊόντα με μυκονιάτικο αέρα…

Παραδοσιακά προϊόντα με μυκονιάτικο αέρα…

Φτάνοντας στο νησί των ανέμων η διασκέδαση και τα πάρτυ είναι η πρώτη σκέψη. Μια διαφορετική Μύκονος όμως, μας περιμένει να την ανακαλύψουμε, πλούσια σε παραδόσεις και σε γεύσεις από Κυκλάδες. Πέραν των πολυτελών εστιατορίων, που σίγουρα θα επισκεφτείτε κατά την διαμονή σας στο νησί, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Γεύσεις και αρώματα από Κυκλάδες που σίγουρα θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Ένα από τα προϊόντα με μυκονιάτικη ονομασία προέλευσης είναι η κοπανιστή Μυκόνου. Φτιαγμένη με πρώτη ύλη την τυροβολιά, και με βοηθούς τον ήλιο, το αλάτι και την ζέστη, χρειάζεται να ωριμάσει για 20 με 25 μέρες έως ότου καταναλωθεί. Πικάντικη και άκρως γευστική συνοδεύει μοναδικά κάθε είδους φαγητό και είναι το τέλειο πρωινό για να ξεκινήσετε την μέρα ή την νύχτα σας στο νησί των ανέμων. Ένα ακόμη παραδοσιακό προϊόν που δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε είναι και η λούζα, ένα αλλαντικό, που γίνεται από κόντρα χοιρινό φιλέτο. Αλατίζεται και παραμένει στο αλάτι για περίπου 24 ώρες. Έπειτα ξεπλένεται και τη θωρακίζεται με άφθονη ρίγανη, μπαχάρι, θρούμπι, αλάτι και πιπέρι. Στην συνέχεια, τοποθετείται στη “ματιά”, ένα φαρδύ κομμάτι εντέρου, και στην άρμη. Για να ωριμάσει την κρεμάνε για 20-25 μέρες, όπως και την κοπανιστή, στον αέρα ώσπου να στεγνώσει. Ένα ακόμη γνωστό αλλαντικό προερχόμενο από την Μύκονο είναι και τα λουκάνικα. Το μυκονιάτικο λουκάνικο φτιάχνεται αποκλειστικά από κρέας και λίπος χοιρινό, θρούμπι και ρίγανη. Αφού παρασκευαστούν και “πλεχτούν” σε θηλιές, τα βουτάνε σε δυνατή άρμη και τα κρεμάνε στον αέρα και στον ήλιο για να στεγνώσουν.

Μην παραλείψετε στην επίσκεψή σας στο νησί να επισκεφτείτε το ζαχαροπλαστείο Chocolart και να δοκιμάσετε το παγωτό με γεύση τυροβόλια. Ο συνδυασμός, αν και περίεργος, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Για την διαμονή σας στο νησί βυθιστείτε στην πολυτέλεια του Lights Of Mykonos. Το μοναδικό service, η υπέροχη διακόσμηση, η εκπληκτική θέα στο Αιγαίο, θα κάνουν την διαμονή σας μια αξέχαστη εμπειρία. Η πολυτελής και κοσμοπολίτικη πλευρά της Μυκόνου σε ένα ξενοδοχείο κόσμημα.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο +302108981884 ή online στέλνοντας mail : callcenter@tresorhotels.com

Από: Ζένια Πολυμενάκου

 
 

επιστροφή