Travel Secrets

Στην Άνδρο με τον φωτογραφικό φακό του Ανδρέα Εμπειρίκου

Στην Άνδρο με τον φωτογραφικό φακό του Ανδρέα Εμπειρίκου

Ο λογοτέχνης Ανδρέας Εμπειρίκος μας φανερώνει μια διαφορετική πτυχή του εαυτού του και της τέχνης του μέσα από μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας. Η φωτογραφία φαίνεται να ήταν από τις αγαπημένες ασχολίες του Ανδρέα Εμπειρίκου που μέσα από τον φωτογραφικό φακό αποτύπωνε πρόσωπα και καταστάσεις, την ζωή και τις εικόνες που ο ίδιος αντίκριζε. Οι φωτογραφίες του, αν και είναι μέρος του παρελθόντος, φαίνονται να αγγίζουν το σήμερα. Εικόνες από ανθρώπους, από πρόσωπα, από στιγμές αληθινές, κάνουν τις φωτογραφίες του να φαίνονται ζωντανές να παίρνουν πνοή και να κατακτούν τον θεατή τους. Με γνώμονα τον άνθρωπο άφησε πίσω του ένα εκπληκτικό φωτογραφικό έργο από το οποίο και επιλέχθηκαν μόνο μερικά από τα αριστουργήματα του.

«Τις φωτογραφίες –έργο των χειρών του– τις έφερνε σε πέρας με τη δεξιοτεχνία και την επιμονή μανιακού» έγραφε ο φίλος του Ανδρέα Εμπειρίκου, Οδυσσέας Ελύτης αποδεικνύοντας την σχέση του με την τελειότητα και την τέχνη της φωτογραφίας την οποία και κατείχε.

Οι πόρτες της έκθεσης με τίτλο "Ο φακός του ποιητή..." ανοίγουν αύριο 1η Αυγούστου, και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 15 Αυγούστου. Τα έργα της έκθεσης θα κοσμούν ένα πλήρως ανακαινισμένο οίκημα σε κεντρικό σημείο στο λιμάνι του Γαυρίου στο νησί της Άνδρου.

Για την διαμονή σας στο νησί μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο αρχοντικό και κομψό Micra Anglia, που βρίσκεται στην χώρα της Άνδρου, και το Aegea Cycladic Village στην παραλία του Ζόρκου, με θέα στο απέραντο γαλάζιο.

 

Από: Ζένια Πολυμενάκου

 
 

επιστροφή