Travel Secrets

Διακρίσεις στον 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου για τα κρασιά της Σαντορίνης

Διακρίσεις στον 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου για τα κρασιά της Σαντορίνης

Οι διακρίσεις για τα κρασιά της Σαντορίνης συνεχίζονται με τρία Χρυσά Μετάλλια που ήρθαν από τον 13ο Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης στα Santo Wines.

Με χρυσά μετάλλια βραβεύτηκαν οι οίνοι ΝΥΧΤΕΡΙ 2012, VINSANTO 4 και 8 ετών παλαίωσης.

Για το ΝΥΧΤΕΡΙ 2012, η σημαντική χρυσή διάκριση συμπίπτει με την πρώτη παρουσίαση της νέας εικόνας των ΠΟΠ ξηρών οίνων της SantoWines, η οποία σηματοδοτεί μια νέα εποχή με σαφή εξωστρεφή προσανατολισμό για τον Συνεταιρισμό της Σαντορίνης.

Η χαρακτηριστική οξύτητα, η μοναδική μεταλλική γεύση και η πιπεράτη επίγευση του ΝΥΧΤΕΡΙ 2012 κέρδισαν τις εντυπώσεις και ανέδειξαν μια ιδιαίτερη αμπελοοινική παράδοση του νησιού: ο νυχτερινός τρύγος για την παραγωγή αυτού του κρασιού αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για το όνομα του ΠΟΠ οίνου.

Τα δύο χρυσά μετάλλια για τα παλαιωμένα VINSANTO -4 και 8 ετών παλαίωσης αντίστοιχα- επιβεβαίωσαν την εντυπωσιακή παράδοση της SantoWines στην κατηγορία του ΠΟΠ φυσικώς γλυκού οίνου από λιαστά σταφύλια.

Η τριπλή χρυσή διάκριση της SantoWines αποτελεί ένα εκπληκτικό ξεκίνημα για το 2013, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του Συνεταιρισμού.

Από: Ελένη Νικολούλια

 
 

επιστροφή