Travel Secrets

On the Verandah Restaurant: Υψηλή γαστρονομία στη θρυλική, βραβευμένη βεράντα του Ποσειδωνίου στις Σπέτσες

On the Verandah Restaurant: Υψηλή γαστρονομία στη θρυλική, βραβευμένη βεράντα του Ποσειδωνίου στις Σπέτσες

Αυτό το καλοκαίρι, απολαύστε μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία, γεμάτη από ελληνικές γεύσεις και αρώματα, στη θρυλική βεράντα του Ποσειδωνίου, On the Verandah Restaurant στις Σπέτσες. Βραβευμένο διπλά με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και το Βραβείο Νέου Ταλαντούχου Σεφ για τον σεφ του εστιατορίου Σταμάτη Μαρμαρινό στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων του περιοδικού Αθηνοράματος, το εστιατόριο On the Verandah υποδέχεται τους εκλεκτούς καλεσμένους του από τις 29 Μαΐου, μέσα από ένα μενού που στόχο έχει να μεταδώσει στον επισκέπτη τις ελληνικές γεύσεις και τα αρώματα στην πιο αυθεντική τους μορφή.

Η φιλοσοφία της κουζίνας

Η μαγευτική θέα από τη βεράντα του ξενοδοχείου στα νερά του Αργοσαρωνικού, τα αρώματα των βοτάνων διάχυτα σε όλο το νησί, η φρεσκάδα των λαχανικών από τη φάρμα του Ποσειδωνίου στο βουνό των Σπετσών αλλά και οι παιδικές μνήμες από αγαπημένες, παραδοσιακές συνταγές του καλοκαιριού, αποτέλεσαν φέτος την έμπνευση για τον σεφ του ξενοδοχείου Σταμάτη Μαρμαρινό. Ακολουθώντας πιστά την φιλοσοφία της αγνής και αυθεντικής πρώτης ύλης, την οποία προμηθεύεται από την οργανική φάρμα του Ποσειδωνίου, τους παραγωγούς του νησιού και των γύρω περιοχών αλλά και από όλη την Ελλάδα, ο σεφ στηρίζει μέσα από τις δημιουργίες του το ελληνικό προϊόν με κάθε δυνατό τρόπο, πρεσβεύοντας την ελληνική γαστρονομική παράδοση.

Το αποτέλεσμα μεταφράζεται σε κλασικές συνταγές όπως για παράδειγμα η Αθηναϊκή σαλάτα, τα κολοκύθια αβγολέμονο και το ψάρι α λα Σπετσιώτα που αποδομούνται και δημιουργούνται ξανά με αριστοτεχνία, για να εξελίξουν και να δώσουν μια νέα διάσταση σε παραδοσιακά πιάτα. Παράλληλα, η πρώτη ύλη πρωταγωνιστεί σε κάθε δημιουργία λαμβάνοντας την σημαντικότητα που της αξίζει.

Γεύματα στη οργανική φάρμα

Με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού πλούτου σε ότι έχει να κάνει με τα συστατικά και την βίωση μοναδικών εμπειριών, το Poseidonion Grand Hotel δίνει επίσης φέτος στο κοινό την δυνατότητα να επισκεφθεί την οργανική φάρμα του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο βουνό των Σπετσών, πάνω από την Αγία Άννα, για να ζήσει από κοντά το μάζεμα των πρώτων υλών, το μαγείρεμα, και φυσικά το γεύμα μέσα στη φύση.

Με αδιάκοπη την συνεχή αναζήτηση σε ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες που στοχεύουν στην προβολή των Σπετσών και της Ελλάδας, η φετινή χρονιά αποτελεί ύμνο στο ελληνικό προϊόν με αποκορύφωμα την έναρξη του εστιατορίου On the Verandah την Κυριακή, όπου η μαγειρική παράδοση συναντά την ελληνική δημιουργικότητα.

Στο θρυλικό εστιατόριο On the Verandah, τα κομψά τραπέζια, οι αναπαυτικές καρέκλες, τα σφυρήλατα κάγκελα και η απέραντη θέα της βεράντας μοιάζουν βγαλμένα από άλλη εποχή, φέρνοντας στο μυαλό μνήμες του παρελθόντος. Ο απαλός φωτισμός προσθέτει κομψότητα, ενώ η εξαίσια κουζίνα ανταγωνίζεται επάξια το μαγευτικό σκηνικό σε ένα ταξίδι στη γαστρονομία, σε μια εμπειρία όπου η γεύση συνδυάζεται αρμονικά με τον μεγαλοπρεπή χώρο.

Απολαύστε το περιβάλλον καθώς πίνετε το αγαπημένο σας aperitif, και επιλέγετε πιάτα από το μενού, το οποίο αλλάζει ανά εποχή επιβεβαιώνοντας πως όλα τα υλικά είναι φρέσκα και εξαιρετικής ποιότητας. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά φθάνουν καθημερινά στην κουζίνα του Ποσειδωνίου και ο chef τα εντάσσει σε σύγχρονες εκδοχές των παραδοσιακών συνταγών των Σπετσών.

Από τις 15 έως τις 18 Ιουλίου, απολαύστε 3 ονειρεμένες διανυκτερεύσεις στο Poseidonion Grand Hotel από 822 ευρώ. Η τιμή περιλαμβάνει πλούσιο μπουφέ πρωινού και όλους τους φόρους. Κάνοντας την κράτησή σας μέσω του tresorhotels.com ή τηλεφωνικά στο 210-8981884, εξασφαλίζετε τις χαμηλότερες τιμές σε συνδυασμό με μοναδικά προνόμια, όπως δωρεάν upgrade δωματίου, δωρεάν room service πρωινό, ένα μπουκάλι κρασί και τοπικές λιχουδιές κατά την άφιξή σας, late check-out και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest      

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή