Travel Secrets

Trekking & Rafting στην Ορεινή Αρκαδία: Δεν είναι extreme, είναι μαγικό

Trekking & Rafting στην Ορεινή Αρκαδία: Δεν είναι extreme, είναι μαγικό

Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε για trekking και rafting στην Ορεινή Αρκαδία με 2 εξαιρετικές προσφορές για λάτρεις του extreme που μας προτείνει η Trekking Hellas.

Τα Σαββατοκύριακά μας πλέον τα περνάμε κάνοντας trekking στο Φαράγγι του Λούσιου. Προορισμός μας είναι η Αρχαία Γόρτυνα και από εκεί μεταφερόμαστε στη Νέα Μονή Φιλοσόφου και ξεκινάμε την πεζοπορία. Η περιπέτειά μας στη φύση διαρκεί περίπου 2,5 ώρες ενώ κατά τη διάρκειά της θα επισκεφθούμε την Παλιά Μονή Φιλοσόφου, το κρυφό Σχολειό και τη Μονή Προδρόμου. Φυσικά, μαζί μας θα έχουμε έμπειρους και εξειδικευμένους συνοδούς βουνού οι οποίοι θα φροντίσουν και για τις τοπικές μας μεταφορές. (Minimum συμμετοχής 6 άτομα. Κόστος: 17 ευρώ ανά άτομο)

Το extreme Σαββατοκύριακό μας όμως δεν σταματά εδώ. Μάλιστα, υπάρχει και μια ακόμη, εξαιρετική αφορμή για λάτρεις της φύσης και για όσους αγαπούν το extreme: Πάμε για rafting στο Λούσιο και τον Αλφειό!

Προορισμός μας είναι το χωριό Μάραθα (Βλαχόρραφτη). Συγκεντρωνόμαστε στη βάση της Trekking Hellas Αρκαδίας και από εκεί ξεκινάμε την εμπειρία μας μέσα στους ποταμούς Λούσιο και Αλφειό, μέσα από μέτριας δυσκολίας διαδρομές κατά τις οποίες δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία από τους συμμετέχοντες. Η κατάβασή μας θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες, ενώ στο τέλος μια έκπληξη από την Trekking Αρκαδίας μας περιμένει. Όσο για τα extras, σημειώνουμε πως μαζί μας φυσικά θα έχουμε έμπειρους οδηγούς ποταμού που θα φροντίζουν για την ασφάλειά μας, ενώ θα μας δοθεί όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός. (Κόστος: 35 ευρώ το άτομο + 5 ευρώ προαιρετικά για γεύμα μετά την κατάβαση).

Όσο για το τέλος, το Αρχοντικό Καλτεζιώτη , εγγυάται όχι μόνο τη χαλάρωση μετά από μια μέρα έντονων εμπειριών, αλλά και τον πιο αυθεντικό και πρωτόγνωρο τρόπο για να ανακαλύψουμε έναν ακόμη θησαυρό της Ελλάδας, τη Βυτίνα.

Για περισσότερες πληροφορίες και άλλες extreme δραστηριότητες στη φύση, επισκεφθείτε το www.trekking.gr

Από: Eleni Nikoloulia

 
 

Φωτογραφίες

επιστροφή