Travel Secrets

Παραδοσιακή συνταγή για μανιάτικα λαλάγγια

Παραδοσιακή συνταγή για μανιάτικα λαλάγγια

Photo credits: cooking nutrition Flickr

Η Μάνη φημίζεται για την νόστιμη και αυθεντική κουζίνα της, εμπνευσμένη από τα πελοποννησιακά παραδοσιακά προϊόντα. Σήμερα μαγειρεύουμε μανιάτικα λαλάγγια, μία από τις πιο διάσημες τοπικές συνταγές της περιοχής, που αποτελούν εθνική παράδοση των ντόπιων  και δεν λείπουν από κανένα σπίτι κατά τη διάρκεια των μεγάλων εορτών και όχι μόνο. Απολαύστε κι εσείς μανιάτικα λαλλάγια ακολουθώντας τη συνταγή του διάσημου σεφ Ηλία Μαμαλάκη. 

Υλικά για 1 μεγάλο δίσκο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ του φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
αλάτι
λίγο χλιαρό νερό
λάδι για το τηγάνισμα

1. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το περιχύνουμε με το λάδι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας το μίγμα μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη. Αλατίζουμε και ξαναζυμώνουμε.
2. Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό, τη ρίχνουμε μέσα στο μίγμα του αλευριού και ξαναζυμώνουμε.
3. Προσθέτουμε τόσο χλιαρό νερό ώστε να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μπόλικες πετσέτες και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
4. Αμέσως μετά ξαναζυμώνουμε και κόβουμε τη ζύμη σε μεγάλα μπαλάκια. Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε ένα κορδόνι. Κόβουμε το κορδόνι στα 3 και το διπλώνουμε να γίνει στρογγυλό ακουμπώντας τη μια άκρη επάνω στην άλλη.
5. Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ σκεύος και μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τα λαλάγγια μέχρι να γίνουν χρυσά από όλες τις πλευρές.
6. Διατηρούνται για καιρό και έχουν εξαιρετική γεύση. Απολαύστε τα μαζί με ελληνικό καφέ και τυρί φέτα από την Τρίπολη.

Επισκεφθείτε τη Μάνη για να απολαύσετε παραδοσιακές συνταγές και να γνωρίσετε τις ομορφιές του τόπου, κάνοντας κράτηση στο μοναδικό ιστορικό ξενοδοχείο Κυρίμαι Hotel. Από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου αποδράστε στον Γερολιμένα Μάνης και στο ξενοδοχείο Κυρίμαι με 180 ευρώ τις δύο διανυκτερεύσεις. Επιλέξτε για τη διαμονή σας ένα από τα 22 δωμάτια και σουίτες του Κυρίμαι, όπου  η αίγλη του παρελθόντος και η ιστορικότητα του κτιρίου συναντούν την πολυτέλεια και την σύγχρονη οπτική, συνθέτοντας ένα αποτέλεσμα κομψότητας και στυλ.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή