Travel Secrets

Βαρκάδα σε έναν κοντινό παράδεισο στην Σίφνο: Πολύαιγος

Βαρκάδα σε έναν κοντινό παράδεισο στην Σίφνο: Πολύαιγος

Δεν μπορούσαμε παρά να χαμογελάσουμε όταν είδαμε το σκάφος 10 μέτρων που μας περίμενε στο μικρό ντόκο στον Πλατύ Γιαλό. Ο προορισμός μας ήταν η Πολύαιγος, το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί στο Αιγαίο, 15 χλμ. νοτιοδυτικά της Σίφνου. Δεν μπορούσαμε να κρύψουμε τον ενθουσιασμό και τις προσδοκίες μας καθώς η Πολύαιγος φημίζεται για τις παραλίες της και τα καταγάλανα νερά της.

Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση του καλοκαιριού από μια βόλτα με σκάφος. Νιώθεις το θαλασσινό αεράκι και τον ήλιο στο πρόσωπό σου, το βλέμμα ξεκουράζεται στον ορίζοντα, απολαμβάνοντας το ατέλειωτο γαλάζιο, η προσμονή να φτάσεις στον προορισμό σου σε συνεπαίρνει.

Η Πολύαιγος δε μας απογοήτευσε. Το τοπίο είναι απίστευτο – δεν είναι έκπληξη ότι είναι μέρος του προγράμματος  Natura 2000, ένας φυσικός βιότοπος όπου οι μεσογειακές φώκιες Μονάχους-Μονάχους έρχονται να γεννήσουν τα αυγά τους.

Οι επιβλητικές βραχώδεις ακτές εναλλάσσονται με τις αμμουδιές, ενώ τα κατάλοιπα της αλλοτινής ανθρώπινης δραστηριότητας δημιουργούν μια απόκοσμη αίσθηση. Κολυμπήσαμε στα κρυστάλινα νερά και το ευχαριστηθήκαμε απίστευτα. Το δροσερό νερό μας ανανέωσε και μας προσκαλούσε να βουτήξουμε ξανά και ξανά.

Πήραμε το δρόμο του γυρισμού νωρίς το απόγευμα, κουρασμένοι αλλά ενθουσιασμένοι. Ήταν η τέλεια μέρα. Ίσως η καλύτερη μέρα του φετινού καλοκαιριού!

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε μια βόλτα με σκάφος, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@verina.gr. Θα χαρούμε να κανονίσουμε τα πάντα για σας.

Αναδημοσίευση από: verinahotelsifnos.com

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter

Από: Πάνος Παπαμικρόπουλος

 
 

επιστροφή