Travel Secrets

All time classic και αγαπημένα της Παλιάς Πόλης της Ρόδου

All time classic και αγαπημένα της Παλιάς Πόλης της Ρόδου

Φωτογραφία: alexis4seasons.com

 

Η Ρόδος είναι ένα νησί που φημίζεται για την καλή της κουζίνα, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το ψάρι και τα θαλασσινά! Κάθε χρόνο ανοίγουν καινούργια εστιατόρια, ειδικά στα διάφορα ξενοδοχεία, υπάρχουν όμως κάποια εστιατόρια στην Μεσαιωνική Πόλη που έχουν γράψει ιστορία ετών.

 

Alexis

Μια από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στην Παλιά Πόλη της  Ρόδου. Από τα τραπέζια της τα τελευταία 50 plus χρόνια, έχουν περάσει άπειρες διάσημες προσωπικότητες, από τον Ωνάση και την Κάλλας, αρχηγοί κρατών και όλο το εθνικό και καλλιτεχνικό μας στερέωμα. Το αποδεικνύουν άλλωστε και οι ιστορικές φωτογραφίες που διακοσμούν τους τοίχους. Εκεί θα απολαύσετε όλο το θαλασσινό ρεπερτόριο αριστοτεχνικά μαγειρεμένο. Must τα σπιτικά παστά ψάρια και η μακαρονάδα με τον ολόφρεσκο αχινό. Θα το βρείτε ανοιχτό από Μάϊο μέχρι Οκτώβριο. Φωτογραφία: youplanet.com 

Σωκράτους 18, Παλιά Πόλη, 22410-29347

 

Alexis 4 Seasons

Το αδελφάκι του Alexis που μένει ανοιχτό όλο το χρόνο και σερβίρει gourmet πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με έμφαση πάντα στο ψάρι αλλά και όλες τις σπεσιαλιτέ του Alexis. Αξίζει να δοκιμάσετε τα χτένια, αν τα πετύχετε, καθώς και την ποικιλία sushi. Φωτογραφία: alexis4seasons.com

 

Αριστοτέλους 33, Παλιά Πόλη, 22410-70522

 

Dinoris

Ιστορική ψαροταβέρνα που ίδρυσε ο Εμμανουήλ Ντινόρης το 1967. Τα ηνία πήρε στη συνέχεια ο γιός του Στράτος Ντινόρης ο οποίος έχει να διηγηθεί ατελείωτες ιστορίες για τον Ντέϊβιντ Νίβεν, τον Τέλι Σαβάλας, τον Έλιοτ Γκούλντ, τον Ρότζερ Μούρ και πολλούς ακόμα υπερδιάσημους που έχουν περάσει από το μαγαζί. Ο Dinoris είναι διάσημος για τις θαλασσινές του γεύσεις με έμφαση στη μεζεδοκατάσταση: όστρακα, συμιακό γαριδάκι, ψαροκεφτέδες, γεμιστό καλαμάρι, καπνιστό σκουμπρί, αχινομακαρονάδα και η must κοχυλοσαλάτα. Κρατήστε χώρο για τα γλυκά που είναι σούπερ, ειδικά αν έχει σπιτικό γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο!

Πλ. Μουσείου 14Α, Παλιά Πόλη, 22410-25824

 

Φώτης Μέλαθρον

Στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο της οδού Σωκράτους. Μια πέτρινη ατμοσφαιρική αυλή με πολλά επίπεδα και τρία prive δωμάτια συνθέτουν το σκηνικό που έχουν επιλέξει διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, σείχηδες, πρωθυπουργοί και άλλα διάσημοι για να τιμήσουν τις γευστικές δημιουργίες του. Εκεί αξίζει να δοκιμάσετε πέρα από τα ολόφρεσκα ψάρια, μακαρονάδα με αχινό και αυγοτάραχο, σουπιά μαγειρεμένη στο μελάνι της, διάφορα ριζότι με θαλασσινά  και ψητή μελιτζανοσαλάτα με κουκουνάρι που είναι απλά μυθική.

Παρ.Σωκράτους 41, Παλιά Πόλη, 22410-24272/27359

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter

Από: Αμαλία Μέη

 
 

επιστροφή