Travel Secrets

Κως: Ταξίδι στο χρόνο

Κως: Ταξίδι στο χρόνο

Η πανέμορφη, καταπράσινη πόλη της Κω μας παρασύρει σε ένα ταξίδι στο χρόνο, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Γεμάτη αρώματα και γεύσεις από τις χίλιες ιστορίες που αφηγούνται οι πολιτισμοί και οι λαοί που άφησαν τα σημάδια τους εκεί, η πρωτεύουσα του νησιού του Ιπποκράτη ενθουσιάζει τον επισκέπτη μέσα από τη διαρκή εναλλαγή εποχών και πολιτισμών. Πάμε να ανακαλύψουμε την πλούσια ιστορία της μέσα από τα σημαντικά αξιοθέατα που ξεπετάγονται σε κάθε της γωνιά. Απολαύστε τα!

Κάστρο της Νεραντζιάς

Photo by kos.gr

Χτίστηκε από τους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη στις αρχές του 15ου αιώνα με υλικό από τα αρχαία κτίρια. Μαζί με το Ιπποτικό Κάστρο του Αγίου Πέτρου έλεγχε το στενό θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ αρχαίας Αλικαρνασσού και Κω.

Ιπποτική Οικία του Κομεντόρη Francesco Sans

Χτίστηκε το 1514 από τον Κομεντόρη της Κω Fransesco Sans και πρόκειται για το μοναδικό σωζόμενο κοσμικό κτίσμα της Ιπποτικής περιόδου στην Κω.

Ο Πλάτανος του Ιπποκράτη

Ο αιωνόβιος πλάτανος, στη σκιά του οποίου, σύμφωνα με την παράδοση, δίδασκε ο Ιπποκράτης τους μαθητές του.

Τζαμί του Γαζή Χασάν Πασά της Λόζιας

Photo by kos.gr

Χτίστηκε από τον Γαζή Χασάν Πασά της Λόζιας το 1786, ενώ μέρος του τοίχους του είναι από υλικό που έχει παρθεί από τα αρχαία Ιερά του Λιμένος. Παράλληλα, η γούρνα της κρήνης του είναι από σαρκοφάγο ρωμαϊκών χρόνων.

Συνοικία του Λιμένος-Αρχαία Αγορά

Ένας από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους, με κτίσματα που χρονολογούνται από τους ελληνιστικούς ως τους μεσαιωνικούς χρόνους.

Βωμός του Διονύσου

Photo by kos.gr

Ναός δωρικού ρυθμού και ελληνιστικός βωμός αφιερωμένος στο Διόνυσο.

Ρωμαϊκή Οικία (Casa Romana)

Photo by kos.gr

Μεγάλη αναστηλωμένη έπαυλη του 3ου αιώνα μ.Χ., στολισμένη με ψηφιδωτά δάπεδα και τοιχογραφίες. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της πολυτέλειας της ρωμαϊκής Κω.

Ρωμαϊκό Ωδείο

Photo by kos.gr

Χώρος μουσικών εκδηλώσεων και διαγωνισμών προς τιμήν του Ασκληπιού κατά τη ρωμαϊκή περίοδο.

Δυτικός Αρχαιολογικός χώρος

Photo by kos.gr

Εδώ θα βρείτε σημαντικά κτίρια όπως είναι η πολυτελής ρωμαϊκή έπαυλη με το ψηφιδωτό «Η αρπαγή της Ευρώπης» , οι Θέρμες, η Στοά του Γυμνασίου, το Νυμφαίο και δύο παλαιοχριστιανικές βασιλικές.

Για τη διαμονή σας στην Κω, επιλέξτε το Aqua Blu Boutique Hotel + Spa, έναν boutique θησαυρό που βρίσκεται στην παραλία Λάμπη, μια ανάσα από την πόλη.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή