Travel Secrets

Άνοιξε τις πύλες του το Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα

Άνοιξε τις πύλες του το Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα

Το πρώτο μουσείο για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και στιχουργού Βασίλη Τσιτσάνη άνοιξε επίσημα τις πύλες του στα Τρίκαλα από την 1η Μαρτίου 2017 και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών στους ιδιαίτερους χώρους του.

Στεγασμένο στο κτίριο των παλιών φυλακών Τρικάλων, δίπλα στον ποταμό Ληθαίο και λίγα μέτρα μακρυά από το Κουρσούμ Τζαμί, το ίδιο το κτίριο αποπνέει μια αύρα ιστορίας και πολιτισμού. Εκεί θα θαυμάσετε το οθωμανικό χαμάμ, που λειτουργούσε τον 16ο αιώνα, θα ταξιδέψετε στα χρόνια του εμφυλίου μέσα από το ιστορικό κτίριο και θα ανακαλύψετε το σπουδαίο έργο του Τσιτσάνη μέσα από στοιχεία και σημαντικά ντοκουμέντα για τη ζωή και τα τραγούδια του.

Photo via trikalacity.gr

Το μουσείο διαθέτει δύο μουσειακούς χώρους. Στο ισόγειο βρίσκεται το αντρικό και γυναικείο χαμάμ που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και αναδείχθηκε από την αρχαιολογική σκαπάνη, ενώ ανεβαίνοντας θα ανακαλύψετε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από το έργο του μεγάλου δημιουργού.

Οι χώροι που αποκαταστάθηκαν και χρονολογούνται από το 1577 τουλάχιστον, σε συνδυασμό με τα λαϊκά στοιχεία της μουσικής παράδοσης, μαζί με τις μνήμες από τις φυλακές, συνθέτουν ένα έξοχο κατασκευαστικό δημιούργημα.

Το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη δεσπόζει στη ζωή του ελληνικού λαού για περισσότερο από 60 χρόνια, αντλώντας τη δύναμή του από τη ζωή του λαού. Το κτίριο του Μουσείου Τσιτσάνη είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες κάθε μέρα, τις ώρες 09:00 – 15:00, με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή