Travel Secrets

Μηλιές: Με άρωμα αυθεντικού Πηλίου

Μηλιές: Με άρωμα αυθεντικού Πηλίου

Οι χιλιάδες αποχρώσεις του δάσους, τα μεθυστικά αρώματα από τα αμέτρητα θεραπευτικά βότανα, ο πεντακάθαρος αέρας, τα τρεχούμενα νερά από τις κρήνες, τα αρχοντικά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ο θρυλικός Μουτζούρης, η μαγευτική θέα του Παγασητικού· όλα αυτά μας δίνουν δεκάδες αφορμές να ανακαλύψουμε τις Μηλιές, το χωριό που περικλείει όλο το άρωμα αυθεντικού Πηλίου μέσα του.

Χτισμένο σε υψόμετρο 250-450 μέτρων, το πανέμορφο κεφαλοχώρι αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά χωριά του μυθικού βουνού που προσφέρεται για μια απόδραση γεμάτη φυσικές ομορφιές και ιστορία. Πατρίδα σημαντικών προσωπικοτήτων-διδασκάλων του γένους, όπως είναι ο Άνθιμος Γαζής, ο Γρηγόριος Κωνσταντάς και ο Δανιήλ Φιλιππίδης, οι Μηλιές διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο κατά την επανάσταση του 1821. Εδώ ταξιδεύουμε στην ιστορία της Ελλάδας, ανακαλύπτοντας την ονομαστή «Σχολή των Μηλέων», όπου σήμερα στεγάζεται το γυμνάσιο του χωριού, το Λαογραφικό Μουσείο με μια πλούσια συλλογή στην κεντρική πλατεία, το Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο και τη Βιλιοθήκη. Στην κεντρική πλατεία, θαυμάζουμε επίσης την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με το πανέμορφο καμπαναριό της.

Το ανηφορικό καλντερίμι δίπλα στο κτίριο της Βιβλιοθήκης, μας οδηγεί στο ναό του Αγίου Νικολάου, απ’ όπου ατενίζουμε την υπέροχη θέα στον Παγασητικό, το νότιο Πήλιο και τα αρχοντικά του χωριού.

Photo: trainose.gr

Εδώ καταλήγει και το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου, που κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, και διασχίζει μια ονειρεμένη διαδρομή 16 χιλιομέτρων από τα Λεχώνια έως τις Μηλιές. Ο σταθμός Μηλέων είναι το τέρμα της διαδρομής και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Πηλίου που μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

Από την πλατεία του χωριού ξεκινούν επίσης διάφορα πλακόστρωτα καλντερίμια που μας ξεναγούν στα μυστικά του χωριού. Ένα από αυτά καταλήγει ως την Τσαγκαράδα, ενώ ένα ακόμα φτάνει ως το χωριό Καλά Νερά.

Διαμονή

Στη σοφιστικέ Τσαγκαράδα, με υπέροχη θέα προς το βαθύ μπλε του Αιγαίου, το πολυτελές ξενοδοχείο 12 Months Luxury Resort θα σας χαρίσει μια ονειρική διαμονή που συνδυάζει την πολυτέλεια και τη χαλάρωση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις spa, τις αυθεντικό ελληνικό πρωινό και τις πηλιορείτικες γεύσεις στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο με τη δυνατότητα για πολλαπλές εξορμήσεις στην πανέμορφη φύση του Πηλίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή