Travel Secrets

Road trip στη Μάνη προτείνει το Condé Nast Traveler

Road trip στη Μάνη προτείνει το Condé Nast Traveler

Cover photo by Condé Nast Traveler

Την εμπειρία ενός road trip στη δραματικής ομορφιάς Μάνη προτείνει στους αναγνώστες του το δημοφιλές ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler . Όπως τονίζει η συντάκτρια Kelly Phillips Badal, «αντίθετα με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, η Λακωνία είναι αραιοκατοικημένη και αποκαλύπτει τις ομορφιές της πιο αργά απ’ ό,τι η Αθήνα, γεγονός που την καθιστά ιδανικότερο προορισμό για όσους επιθυμούν να βιώσουν την «αληθινή» Ελλάδα.»

Μια απαραίτητη στάση στη Λακωνία είναι η όμορφη πόλη του Γυθείου, «ένα ζωηρό και γοητευτικό λιμάνι με μια ιστορία γεμάτη ρομαντισμό». Σύμφωνα με τον Όμηρο, το Γύθειο ήταν το πρώτο καταφύγιο της Ελένης και του Πάρι. Όπως τονίζει η συντάκτρια, το Γύθειο είναι η μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Μάνης που αποτελεί ένα ζωντανό λιμάνι και ένα πανέμορφο μέρος να σταματήσει κανείς για μια βόλτα.

Το Condé Nast Traveler προτείνει επίσης γεύμα με θαλασσινά σε ένα από τα ταβερνάκια του λιμανιού του Γυθείου ή στάση σε ένα ουζερί για ψητό χταπόδι και παγωμένο ούζο.

Μια ώρα νότια του Γυθείου, θα δείτε τα πρώτα εμβληματικά πυργόσπιτα της Μάνης. Η συντάκτρια αποκαλύπτει την πολυτάραχη ιστορία των κτιρίων, που κάποτε αποτελούσαν εξωτερικό σημάδι δύναμης και ισχύος.

Ακολουθεί το Λιμένι, ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης των ντόπιων που φτάνουν στο χωριό για τη διάσημη ψαροταβέρνα του Τάκη. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του Condé Nast Traveler, εδώ δεν χρειάζονται κρατήσεις, απλώς προχωρήστε και δείτε τα ολόφρεσκα ψάρια να ψήνονται μπροστά στα μάτια σας.

Στη συνέχεια η συντάκτρια προτείνει το νοτιότερο άκρο της Χερσονήσου, το ακρωτήριο Ταίναρο, που φιλοξενεί έναν από τους πιο διάσημους μύθους της Λακωνίας. Εκεί θα βρείτε μια μικρή σπηλιά, που σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες αποτελούσε την είσοδο για τον Άδη. Σε αυτήν την σπηλιά μπήκε κάποτε και ο Ορφέας προκειμένου να αναζητήσει τη χαμένη του αγάπη, την Ευριδίκη, την οποία και έχασε ξανά όταν γύρισε να δει αν όντως τον ακολουθεί.

Ακόμη ένα αξιοθέατο της Μάνης είναι σύμφωνα με τη συντάκτρια η εκκλησία του 13ου αιώνα, Παναγιά Οδηγήτρια. Σε απόσταση 20 λεπτών με τα πόδια από το χωριό Σταυρί, η βυζαντινή εκκλησία είναι γεμάτη με ξεθωριασμένες τοιχογραφίες και ραγισμένα πατώματα, ενώ τα σπήλαια πίσω από αυτήν λέγεται ότι κατοικούνταν από μοναχούς ερημίτες.

Η τελευταία στάση στη Λακωνία πρέπει να είναι η αρχαία πόλη του Μυστρά, που χτίστηκε τον 13ο αιώνα και ανήκει στα μνημεία Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ανεβείτε και περιπλανηθείτε στους άδειους δρόμους, θαυμάζοντας τα μεσαιωνικά σπίτια, τις εκκλησίες και τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Στην κορυφή, αφήστε το βλέμμα σας να χαθεί και αποχαιρετίστε την περιοχή λίγο πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας πίσω στην Αθήνα.

Via Condé Nast Traveler

Photo credits: Tanveer Badal by Condé Nast Traveler

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή