Travel Secrets

Βόλτα στους πανέμορφους πύργους της Μάνης

Βόλτα στους πανέμορφους πύργους της Μάνης

Photo credits: Tan Yilmaz via Flickr

Όπου και να γυρίσει κανείς στην περιοχή της Μάνης θα τους συναντήσει να στέκουν εκεί αγέρωχοι και να αγναντεύουν τους περαστικούς επισκέπτες. Αποτελούν στοιχείο που δηλώνει την υπερηφάνεια του λαού που αποκαλούνται «Μανιάτες». Η πέτρα, που η μανιάτικη γη παράγει σε αφθονία, γίνεται σύμμαχος και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Η περιοχή είναι γεμάτη από τα συγκεκριμένα αρχιτεκτονικά μνημεία, κάποια από τα οποία απολαμβάνουν λίγη περισσότερη δόξα όντας πιο γνωστά στο ευρύ κοινό.

Οι πολεμόπυργοι, όπως ονομάζονταν οι περισσότεροι μανιάτικοι πύργοι, είναι κατασκευασμένοι με αιχμηρές τεφρές πέτρες και οχυρώνονταν με πολεμίστρες, οι οποίες ήταν ανοίγματα με σχήμα κωνικό. Το ύψος του πύργου καθόριζε τη σημασία του μέσα στον οικισμό και ήταν τριγυρισμένος από χαμηλότερα, επίσης πετρόκτιστα, βοηθητικά κτίρια. Πολλές φορές το ύψος των πύργων ξεπερνούσε τα 20 μέτρα. Εκτός από τους πολεμόπυργους, οι Μανιάτες έχτιζαν και τα πυργόσπιτα που χρησιμοποιούσαν ως κατοικίες.

Photo credits: Nikos Vatopoulos via Flickr

Το πιο διάσημο σημείο που απολαμβάνει και την περισσότερη δόξα είναι η γνωστή Βάθεια. Πετρόχτιστα δρομάκια γεμάτα από μοναδικής ομορφιάς πυργόσπιτα δημιουργούν ένα θέαμα εντυπωσιακό.

Ανακαλύψτε τους έναν έναν και μυηθείτε στις συνήθειες και στην υπερηφάνεια ενός λάου που έχει αφήσει το στίγμα του στην ιστορία του τόπου μας. Οπού και να κοιτάξει ο επισκέπτης οι μνήμες του ένδοξου παρελθόντος είναι παντού γραμμένες συνδέοντας την περιοχή με το σήμερα. Νιώστε την μαγεία της περιοχής ξεκινώντας την περιήγησή σας από το Γερολιμένα Μάνης. 

Για μια αξέχαστη εξόρμηση στη Μάνη επιλέξτε για τη διαμονή σας το ιστορικό Κυρίμαι Hotel, το ξενοδοχείο που δεν είναι ακόμη ένα boutique κατάλυμα στην περιοχή, αλλά αποτελεί έναν πλωτό, υδάτινο παράδεισο. Από τις 8 έως τις 10 Μαΐου αποδράστε στη Μάνη και το Κυρίμαι Hotel με 180 ευρώ τις δύο διανυκτερεύσεις για 2 άτομα. Η τιμή συμπεριλαμβάνει πρωινό και όλους τους φόρους. 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ζένια Πολυμενάκου

 
 

επιστροφή