Travel Secrets

Πάπιγκο: Στη σκιά της Αστράκας

Πάπιγκο: Στη σκιά της Αστράκας

Στέκεται αγέρωχο στη σκιά της Αστράκας και μαγεύει τον επισκέπτη με τη μυστηριώδη ομορφιά του. Το Πάπιγκο είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς ορεινούς οικισμούς του Ζαγορίου που προσφέρεται για μια αυθεντική απόδραση στην αγκαλιά της ηπειρώτικης φύσης. Ανακαλύψτε το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο! 

Στο Μεγάλο Πάπιγκο θα φτάσετε έπειτα από 12 χλμ. μεγάλων στροφών από την Αρίστη, την «πύλη» που θα σας εισάγει στη μαγεία του Ζαγορίου. Σε υψόμετρο 980 μέτρων και με φόντο τους Πύργους της Αστράκας, το Μεγάλο Πάπιγκο  θα σας εντυπωσιάσει με την παραδοσιακή του ζαγορίτικη αρχιτεκτονική, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και την παραμυθένια ατμόσφαιρα.  Ο οικισμός είναι γνωστός από τον 14ο αιώνα και εδώ αξίζει να θαυμάσετε τις εκκλησίες του Αγίου Βλασίου (19ου αιώνα) -με σπάνια αρχιτεκτονική και αγιογραφίες 100 ετών-, της Κοίμησης Θεοτόκου (18ου αιώνα), του Αγίου Γεωργίου (18ου αιώνα) και των Αγίων Ταξιαρχών (19ου αιώνα), καθώς και το παραδοσιακό γεφύρι στην είσοδο του χωριού. Επίσης, εδώ εντοπίζεται και η Βιβλιοθήκη του Μιχαήλ Αναγνωστόπουλου.

Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Μεγάλο Πάπιγκο, στο τέλος του δρόμου, θα αντικρίσετε το «αδελφάκι» του, το Μικρό Πάπιγκο, έναν παράδεισο ηρεμίας και γαλήνης. Χτισμένο ακριβώς κάτω από το επιβλητικό όρος Τύμφη, το Μικρό Πάπιγκο ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, την πλούσια βλάστηση και την απαράμιλλη φυσική του ομορφιά. Ανάμεσα σε Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο θα βρείτε το φυσικό κολυμβητήριο «Ρογκοβό» ή αλλιώς κολυμπήθρες. Στο ρέμα του Ρογκόβου με τη διάβρωση του νερού έχουν σχηματιστεί στρογγυλά κοιλώματα, που μοιάζουν με μικρές λιμνούλες, τις οποίες οι ντόπιοι ονομάζουν "οβίρες". Στο Μικρό Πάπιγκο θα σας εντυπωσιάσει επίσης το εξάγωνο καμπαναριό του Αγίου Βλάσιου, ενώ από εδώ ξεκινούν πολλά μονοπάτια που θα σας οδηγήσουν στα μυστικά της Τύμφης, το καταφύγιο της Αστράκας και τη Δρακόλιμνη.

Σε απόσταση 50 χλμ. από τα Ιωάννινα, στο χωριό Μικρό Πάπιγκο βρίσκεται το μοναδικό ξενοδοχείο Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, το πρώτο «πράσινο» ξενοδοχείο στην  Ήπειρο που συνδυάζει το παραμυθένιο σκηνικό με τη design αισθητική και το ασυναγώνιστο service. Παράλληλα, το Μικρό Πάπιγκο θα γίνει η ιδανική βάση για τις εξορμήσεις σας στα Ζαγοροχώρια. Διακεκριμένο για την οικολογική του συνείδηση, με διεθνείς καταξιώσεις, προσφέρει την απόλυτη boutique φιλοξενία.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή