Travel Secrets

Λίμνη Πλαστήρα: Χειμερινή βόλτα στον υδάτινο παράδεισο της Θεσσαλίας

Λίμνη Πλαστήρα: Χειμερινή βόλτα στον υδάτινο παράδεισο της Θεσσαλίας

Photo by Vicky Laz

Η Λίμνη Πλαστήρα, ένας πανέμορφος ορεινός παράδεισος στο νομό Καρδίτσας βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μ. και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τις χειμερινές σας εξορμήσεις στη φύση! Η ονειρική της ομορφιά και τα εντυπωσιακά της αξιοθέατα την έχουν καταστήσει σημαντικό πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου. Στην περιοχή θα βρείτε σημαντικά αξιοθέατα, όπως μοναστήρια, το βοτανικό κήπο, σπήλαια αλλά και σημεία που προσφέρουν πανοραμική θέα στη λίμνη Πλαστήρα.

Μην παραλείψετε να θαυμάσετε την εντυπωσιακή κατασκευή του φράγματος μήκους 220 μ., το οποίο ολοκληρώθηκε το 1959, συγκράτησε τα νερά του Ταυρωπού κι έτσι δημιουργήθηκε η λίμνη Πλαστήρα. Από το Φράγμα μπορείτε να αγναντέψετε τη λίμνη και την πίσω πλευρά του φράγματος. Επίσης, από τη θέση Μούχα μπορείτε να θαυμάσετε τα φιορδ της λίμνης και το νησάκι Νιάγκα.

Στο Παρατηρητήριο θα απολαύσετε την πιο γοητευτική εικόνα της λίμνης. Από τον κεντρικό δρόμο, 2 χλμ. πριν το Φράγμα, ακολουθήστε την πινακίδα δεξιά για το παρατηρητήριο. Από εκεί, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, θα θαυμάσετε τη λίμνη σε όλο το μήκος και το πλάτος της, το αλπικό δάσος αλλά και τις γυμνές κορυφές των ψηλών βουνών στο βάθος.

Επισκεφθείτε επίσης τον Βοτανικό Κήπο, που βρίσκεται περίπου 1,5 χλμ. βόρεια από το Νεοχώρι. Ξεναγηθείτε σε μια έκταση 10 στρεμμάτων, αγοράστε αρωματικά φυτά και βότανα και κάντε μια μικρή βόλτα στη λίμνη που βρίσκεται μόλις 50 μ. παρακάτω.

Την ίδια ώρα, η λίμνη Πλαστήρα περιτριγυρίζεται από μοναστήρια που προσφέρουν εντυπωσιακή και επιβλητική θέα. Επισκεφθείτε τη Μονή Παναγίας Πελεκητής, ένα επιβλητικό μεταβυζαντικό μνημείο σε υψόμετρο 1400 μ., κυριολεκτικά πελεκημένο στο βράχο. Επίσης, κάντε μια βόλτα ως τη Μονή Πέτρας, έναν εντυπωσιακό πετρόκτιστο ναό χτισμένο δίπλα σε μια μεγάλη φυσική σπηλιά το 1553.

Photo credits: www.plastiras-lake.gr

Αν έχετε χρόνο επισκεφθείτε τη σπηλιά του Γάκη, ένα πανέμορφο σπήλαιο με εντυπωσιακό διάκοσμο, σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Για να φτάσετε στο σπήλαιο απαιτείται πεζοπορία με μέσο χρόνο 3 ωρών. Επίσης, μια επίσκεψη αξίζει και το σπήλαιο του Καϊμακιά, το μεγαλύτερο σπήλαιο στην Καρδίτσα που βρίσκεται στην περιοχή Μέγα Ρέμα. Στο εσωτερικό του υπάρχει υπόγειο ποτάμι, τα νερά του οποίου εξέρχονται από αυτό τους χειμερινούς και ανοιξιάτικους μήνες. 

Συνδυάστε την επίσκεψή σας στη Λίμνη Πλαστήρα με μια αξέχαστη διαμονή στο εκπληκτικό ξενοδοχείο των ΤρικάλωνAnanti City Resort. Με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου, κάντε κράτηση στο ρομαντικό πακέτο που έχει δημιουργήσει αποκλειστικά για τη γιορτή των ερωτευμένων το πολυτελές boutique hotel των Τρικάλων και ζήστε την εμπειρία της απόλυτης ρομαντικής απόδρασης. Απολαύστε δύο πολυτελείς διανυκτερεύσεις στο Ananti City Resort, ένα Special Love Menu με Live μουσική τη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου, και την εμπειρία του jacuzzi και του candle massage για δύο, στην τιμή των 300 ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή