Travel Secrets

Τουριστικές Εκθέσεις «Λαϊκή Τέχνη», «Τέχνημα» & «Παρουσίες» στην Αθήνα

Τουριστικές Εκθέσεις «Λαϊκή Τέχνη», «Τέχνημα» & «Παρουσίες» στην Αθήνα

Με βάση τα στοιχεία για την νέα χρονιά, εκτιμάται ότι τα έσοδα για την καλοκαιρινή σαιζόν σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, θα αυξηθούν κατά 2 δις ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος και θα φτάσουν τα 12 δις ευρώ. Στα πλαίσια της ανάκαμψης και των αισιόδοξων μηνυμάτων που μας έρχονται για τον ελληνικό τουρισμό, πραγματοποιούνται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή, 8-12 Ιανουαρίου 2014, οι εκθέσεις «Λαϊκή Τέχνη», «Τέχνημα» & «Παρουσίες» από τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων σωματείων λαϊκής τέχνης και τουριστικών ειδών της χώρας μας, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι κατασκευαστές και οι εισαγωγείς του κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε αυτές τις εκθέσεις αντικείμενα και τουριστικά είδη όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο. Ανάμεσα στα αντικείμενα οι εμπορικοί επισκέπτες θα βρουν μεγάλη ποικιλία σε αγάλματα, αξεσουάρ μόδας, υφαντά και κεντήματα, κοσμήματα, πίνακες ζωγραφικής, ξυλόγλυπτα, καθώς και σφουγγάρια θαλάσσης, κοχύλια, κομπολόγια, ενδύματα, γυαλιά ηλίου και διάφορα είδη λαϊκής τέχνης.

Όπως αναφέρει και η διοργανώτρια εταιρεία ROTA Οργάνωση Εκθέσεων: “Οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων σωματείων λαϊκής τέχνης και τουριστικών ειδών της χώρας μας, θα παρουσιάσουν στις ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ και ΤΕΧΝΗΜΑ 2014, τουριστικά είδη και είδη λαϊκής τέχνης κατασκευασμένα από Ελληνικά χέρια, σεβόμενα την τοπική παράδοση και απόλυτα συνυφασμένα με την Ελληνική οικοτεχνία. Κεραμίστες από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν μια μεγάλη γκάμα κεραμικών, από αντίγραφα αρχαίων κομψοτεχνημάτων έως εφαρμογές σύγχρονου design και σκεύη οικιακής χρήσης. Συμμετέχουν επίσης βιοτέχνες δερμάτινων ειδών άριστης ποιότητας, βιοτέχνες τουριστικών ενδυμάτων, αγιογράφοι με πληθώρα βυζαντινών εικόνων, ενώ την γκάμα του Ελληνικού Σουβενίρ συμπληρώνουν έργα τέχνης, αγάλματα - γλυπτά, χειροποίητα διακοσμητικά, διάφορα χάλκινα και μπρούτζινα αντικείμενα, όλα στην διάθεση των χιλιάδων εμπορικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που επισκέπτονται τις εκθέσεις κάθε χρόνο για ενημέρωση και ανανέωση των καταστημάτων τους. Παράλληλα στις ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ 2014, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων του κλάδου - κατασκευαστές αλλά και εισαγωγείς - θα παρουσιάσουν τουριστικά είδη από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Τα καταστήματα λιανικής που θα επισκεφθούν την έκθεση θα βρουν μεγάλη ποικιλία σε ενδύματα, μπιζού/αξεσουάρ & γυαλιά ηλίου με χρώμα καλοκαιρινό, σουβενίρ & διακοσμητικά αντικείμενα Ελληνικής έμπνευσης, καθώς και είδη θαλάσσης ή άλλα είδη σε άμεση σχέση με τις καλοκαιρινές διακοπές και τις ασχολίες τόσο του εσωτερικού τουρισμού, όσο και των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την ηλιόλουστη χώρα μας κάθε σεζόν”.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παραπάνω εκθέσεις μπορείτε να επισκεφτείτε τις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις: www.technima-expo.gr, www.parousies.gr και www.popularart.gr.

 

Photos: parousies.gr

Από: Πάνος Παπαμικρόπουλος

 
 

επιστροφή