Travel Secrets

Σήμερα γιορτάζει ο παγκόσμιος τουρισμός

Σήμερα γιορτάζει ο παγκόσμιος τουρισμός

Τη συνεισφορά του κλάδου του τουρισμού στα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά σύσσωμοι οι εγχώριοι τουριστικοί φορείς σε μηνύματά τους, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Τουρισμού, που φέτος είναι αφιερωμένη στην προστασία και την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Σε ολόκληρη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας. Στον δήμο Ρόδου, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις και μουσικές εκδηλώσεις. Αντίστοιχες θα είναι και οι εκδηλώσεις στην Κρήτη στους νομούς Χανίων, Ρεθύμνης και στην Σητεία. Η προβολή της κρητικής κουλτούρας και των τοπικών προϊόντων θα αποτελέσει το κεντρικό μήνυμα των εκδηλώσεων.

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει και αυτό με την σειρά του την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 με θεματικές παρουσιάσεις από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές για τα αριστουργήματα του Μουσείου και τα χρώματα των αρχαϊκών αγαλμάτων.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες από τις 7 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. Την ημέρα αυτή το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα λειτουργεί κανονικά όπως κάθε Παρασκευή έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.



Από: Ζένια Πολυμενάκου

 
 

επιστροφή