Travel Secrets

Τι θα λέγατε για θερινό σινεμά κάτω από τον έναστρο ουρανό;

Τι θα λέγατε για θερινό σινεμά κάτω από τον έναστρο ουρανό;

Παιδικές μνήμες, βοκαμβίλιες, μυρωδιές από νυχτολούλουδα, δροσερές νύχτες με ένα παγωτό στο χέρι και όλα αυτά γύρω από μια οθόνη που παρουσιάζει, συνήθως με λυρισμό, την ζωή κάποιου άλλου, κάτω από ενάστρους ουρανούς. Έτσι είναι το θερινό σινεμά. Μια καλοκαιρινή συνήθεια, που κρατάει μέχρι και τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου.

Στα νησιά θα βρείτε σίγουρα κάποιο καλά κρυμμένο θερινό σινεμά, με ασβεστωμένους τοίχους και πολύ πράσινο, ενώ στην Αθήνα θα τα βρείτε κοντά στην θάλασσα, σε πάρκα αλλά και στο κέντρο της πόλης σε γωνιές που κρατούν κάτι από την αίγλη του παρελθόντος. Προβολές περασμένων μηνών, ταινίες κουλτουριάρικες με μηνύματα για λίγους, ρομαντικές κομεντί για να ταιριάζουν με το σκηνικό, ασπρόμαυρες ταινίες εποχής αλλά και νέες κυκλοφορίες για τα πιο εκσυγχρονισμένα θερινά σινεμά.

Τα αθηναϊκά θερινά σινεμά, γνωστά και πολλά από αυτά βραβευμένα στο είδος τους. Με τις μυρωδιές από το γιασεμί και την δροσιά της νύχτας οι ταινίες γίνονται ακόμα καλύτερες. Ατμόσφαιρα άλλης εποχής και ένας ρομαντισμός που αν είστε τυχεροί και πετύχετε καθαρό ουρανό, ενισχύεται από το φεγγάρι.

Τα πιο γνωστά και αγαπημένα από πολλούς αθηναϊκά θερινά σινεμά :

«Σινέ Αίγλη»: Κάπως έτσι έγινε η αρχή. Από εδώ ξεκίνησαν όλα, από αυτόν τον κρυμμένο παράδεισο μέσα στον κήπο του Ζαππείου. Απολαύστε μια ρομαντική βραδιά στην Prive Verada, απολαμβάνοντας με την ησυχία σας την αγαπημένη σας ταινία.

Πληροφορίες: Κήπος Ζαππείου, είσοδος από Βασ. Όλγας, www.aeglizappiou.gr , τηλ. 2103369300.

«Σινέ Θησείο»: Ανακυρήχθηκε δικαίως ως ο καλύτερος κινηματογράφος του κόσμου από το CNN. Είναι ο παλαιότερος κινηματογράφος της πρωτεύουσας και σίγουρα έχει αφήσει εποχή με την υπέροχή θέα και τοποθεσία του, κάτω από την Ακρόπολη. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε σπιτικά γλυκά κατά την επίσκεψή σας, και φυσική βυσσινάδα με την συνταγή της γιαγιάς.

Πληροφορίες: Απ. Παύλου 7, Θησείο, τηλ. 2103420864, 2103470980, www.cine-thisio.gr .

«Σινέ Παρί»: Πλάκα, οδός Κυδαθηναίων, αριθμός 22. Το παριζιάνικο σινεμά είναι εκεί από το 1920. Μετά από δύσκολες περιόδους, είναι ακόμα εκεί και περιμένει το κοινό του, τους λάτρεις της έβδομης τέχνης, να το γεμίσουν…

Πληροφορίες: www.cineparis.gr , Κυδαθηναίων 22 Αθήνα, Πλάκα, τηλ. +302103222071

«Σινέ Άνεσις»: Ανεβήκαμε ψηλά για να το βρούμε σε μια ταράτσα. Άνεση και χαλάρωση σε ξεχωριστές καρέκλες σκηνοθέτη και καναπέδες. Μπορεί να μην θυμίζει παλιά εποχή σίγουρα όμως αξίζει να τον επισκεφτείτε, ακόμα και αν θέλετε απλά να πιείτε το ποτό σας στην περιοχή.

Πληροφορίες: Λ. Κηφισίας 14, τηλ. 210 7782316, κρατήσεις: 2106786000, 080160000.

 «Σινέ Δεξαμενή»: Κατεβαίνοντας στο Κολωνάκι και πηγαίνοντας κάτω από τον Λυκαβηττό. Κλασσική αξία μέσα στα χρόνια, άρχισε να λειτουργεί ξανά συνοδευόμενο με την «Δεξαμενή» που είναι σημείο συνάντησης των ψαγμένων Αθηναίων.

Πληροφορίες: Πλατεία Δεξαμενής, τηλ: 210 3623942, 210 3602363.

Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε θερινό σινεμά…για να θυμηθούμε το παλιό καλό καιρό, τότε που η Αθήνα ήταν γειτονιά. Ακολουθήστε τα μονοπάτια του παρελθόντος και ζήστε την μαγεία του.

Από: Ζένια Πολυμενάκου

 
 

επιστροφή