Travel Secrets

Οι διαδρομές με τραίνο επιστρέφουν, για να μας μαγέψουν

Οι διαδρομές με τραίνο επιστρέφουν, για να μας μαγέψουν

Η διαδρομή με το τρένο, ακολουθώντας τις ράγες που διασχίζουν την ελληνική επικράτεια, περνά μέσα από βουνά, σήραγγες και γέφυρες, προσφέρει απείρου κάλλους τοπία και αποζημιώνει με ανεπανάληπτες εικόνες και εμπειρίες τους σύγχρονους ταξιδιώτες, οι οποίοι ομολογουμένως δε θα τις βίωναν αν επέλεγαν οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο.

Με μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας, ο Οδοντωτός ξεκινά από το Διακοπτό, διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαρωχλού και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Μια περιοχή όπου αφθονούν πόλεις, χωριά, με φιλόξενους κατοίκους, με μοναδική φύση και με το άρωμα της ελληνικής καθημερινότητας.

Ο Οδοντωτός ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού και ακολουθεί το φαράγγι του Βουραϊκού. Μετά από απόσταση 22.350 μέτρων μέσα σε 60 λεπτά, καταλήγει στην πόλη των Καλαβρύτων, στα 750 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τα έργα κατασκευής του δικτύου άρχισαν το 1889 και τα εγκαίνια έγιναν στις 10 Μαρτίου του 1896. Από τότε και μέχρι σήμερα ο Οδοντωτός ταξιδεύει καθημερινά, όλες τις εποχές του χρόνου, ό,τι καιρό κι αν κάνει.

Πληροφορίες

Σταθμός Διακοπτού 2691 043206                
Σταθμός Καλαβρύτων 2692 022245             
Κέντρο εξυπηρέτησης πελατών ΟΣΕ 1110
Στους κατα τόπους σταθμούς του ΟΣΕ       

Από: Βίκυ Λαζαρίκου

 
 

επιστροφή