Travel Secrets

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού

Μουσικές παραστάσεις, θεατρικά δρώμενα, χορός, όπερα και πλήθος άλλων εκδηλώσεων κάνουν το καλοκαίρι ακόμη πιο ενδιαφέρον από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη.

Επιλέξαμε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ και σας βάζουμε στο κλίμα…

Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου (από 10/6 έως 1/8)

Με συνολικά 71 παραγωγές στο πρόγραμμά του παρουσιάζεται φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Οι παραστάσεις, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, παρουσιάζονται στην Πειραιώς 260, στο Ηρώδειο καθώς επίσης στο Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Επίδαυρο.

Ξεχωρίζουν οι παραστάσεις αρχαίου αλλά και σύγχρονου θεάτρου, χορού και όπερας.

Ειδικότερα, στο αρχαίο θέατρο ανεβαίνουν παραστάσεις όπως: 

◆ ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη το διάστημα 1 και 2 Ιουλίου,

◆ η «Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, 8 και 9 Ιουλίου,

◆ η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο και τον Στάθη Λιβαθινό, 15 & 16 Ιουλίου,

◆ «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος-Τσεζάρις Γκραουζίνις, 22 & 23 Ιουλίου.

Επίσης, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή σε συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Βαχτάνγκοφ-Ρίμας Τουμίνας παρουσιάζεται 29 και 30 Ιουλίου.

Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού στις 5 και 6 Αυγούστου.

Οσον αφορά το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, ο Στέφανος Κορκολής στο πιάνο παρουσιάζει έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Στο τραγούδι η Σοφία Μανουσάκη.

Στο ίδιο θέατρο, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου στη σκηνή η Τάνια Τσανακλίδου και ακολουθούν ο Σταμάτης Κραουνάκης και η θεατρική ομάδα Momentum.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση κάνει φέτος το Φεστιβάλ δίνοντας τη δυνατότητα σε 1.500 θεατές να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με τιμή εισιτηρίου 16 ευρώ για το πάνω διάζωμα και 26 για το κάτω.

Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά με λεωφορεία από την Αθήνα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα υπάρχουν μέσα στα λεωφορεία θεατρολόγοι, οι οποίοι θα κάνουν παρουσίαση και ανάλυση των έργων στους θεατές-επιβάτες.

Τα ειδικά αυτά πακέτα αφορούν τρεις καλοκαιρινές παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου από το Εθνικό Θέατρο:

● «Αντιγόνη» του Σοφοκλή (15 και 16 Ιουλίου),

● «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή (29 και 30 Ιουλίου) και

● «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη (5 και 6 Αυγούστου).

Η διάθεση των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται μέχρι και τις 30 Ιουλίου, στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου στο κτίριο Τσίλερ, από Τρίτη έως Σάββατο 9 π.μ.-4.30 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες από τα 210 5288170-171.

Rockwave 2η ημέρα (19/7)

Τη μοναδική Lana Del Rey, το μουσικό φαινόμενο των τελευταίων ετών, υποδέχεται το Rockwave Festival, στο Terra Vibe, κατά τη δεύτερη ημέρα του.

Η καλλιτέχνιδα, με ένα προκλητικό καλλιτεχνικό προφίλ, έχει αναφερθεί στις βασικές της επιρροές που είναι η Britney Spears και ο Kurt Cobain.

Mε 4 δίσκους που μονοπωλούν μουσικά βραβεία και υποψηφιότητες αλλά και τον πιο πρόσφατο εξ αυτών, Honeymoon, να ικανοποιεί τους fans της που αριθμούν χιλιάδες ανά τον κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα, για την οποία τρέφει μεγάλη αγάπη, αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον στην εμφάνισή της.

Επίσης, από το Λος Αντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών έρχονται οι Allah-Las οι οποίοι σχηματίστηκαν το 2008 και φέρνουν μαζί τους ήχους vintage pop αισθητικής.

Συναντάμε ακόμη την Αυστραλή ερμηνεύτρια Lisa Mitchell, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις καλλιτεχνών, η οποία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος της δίσκος, Wonder, κυκλοφόρησε σε ηλικία 19 ετών και το Neopolitan Dreams έγινε αμέσως το πλέον αναγνωρίσιμο τραγούδι της.

INFO: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ. 210 3608366, Musicland, Μητροπόλεως 102, τηλ. 2310 264880, www.ticketpro.gr |www.tickethouse.gr

22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (από 15 έως 26/7)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτελεί κορυφαία δραστηριότητα του Διεθνούς Κέντρου Χορού της πόλης. Ιδρύθηκε την άνοιξη του 1995 με αντικείμενο την προώθηση της χορευτικής τέχνης και με άξονες την έρευνα, την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δράση και παραγωγή.

Στα είκοσι δύο χρόνια παρουσίας του στα ελληνικά χορευτικά πράγματα και χάρη στην υποστήριξη της τοπικής αρχής κατάφερε να κερδίσει τη δική του θέση και αναγνώριση στη γεωγραφία των φεστιβάλ του μεσογειακού Νότου, στήνοντας γέφυρες με την παγκόσμια χορογραφική δημιουργία.

Ονόματα πολύ σημαντικών δημιουργών, που γράφουν την ίδια την ιστορία του σύγχρονου χορού, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα φρόντισε για την προβολή και ενίσχυση της ελληνικής δημιουργίας είτε μέσα από την ανάθεση χορογραφικού έργου σε ταλαντούχους δημιουργούς είτε μέσα από τη στήριξη της πειραματικής διάθεσης νέων ομάδων.

Αναπόσπαστο μέρος του φεστιβάλ αποτελούν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού, τα εργαστήρια και οι διαλέξεις που απευθύνονται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου, ενώ στις παράλληλες δραστηριότητες του φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται οι εκδόσεις και οι παραγωγές video dance.

Η Καλαμάτα, πόλη του χορού, υποδέχεται την 22η κατά σειρά διοργάνωση τον Ιούλιο.

Διαδρομές στη Μάρπησσα, Πάρος 26-28/8

Το τριήμερο, βιωματικό, πολιτιστικό φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» για έβδομη συνεχή χρονιά μάς ταξιδεύει στην αυθεντική Πάρο στις 26, 27 και 28 Αυγούστου.

Τι παίρνετε μαζί σας σε ένα ταξίδι; Τι σας κάνει να επιστρέφετε σε έναν αγαπημένο τόπο;

Με προορισμό τις «Διαδρομές στη Μάρπησσα», βάλτε στις αποσκευές σας την καλή σας διάθεση και περιηγηθείτε στους προτεινόμενους σταθμούς, επισκέψιμους χώρους και εκθέσεις, που πλαισιώνονται από διαλέξεις, συναυλίες, παιχνίδια και εργαστήρια.

Το φεστιβάλ έχει κεντρική ιδέα τη δημιουργία διαδρομών και σημείων ενδιαφέροντος μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας, γύρω από θέματα αρχιτεκτονικής, λαογραφίας, μουσικής, εικαστικών και περιβάλλοντος.

Εχει στόχο τη βιωματική προσέγγιση των δραστηριοτήτων, ώστε ο κάθε επισκέπτης να έχει ενεργό ρόλο στα δρώμενα.

Με έμπνευση το χωριό, συντροφιά τούς κατοίκους και στόχο τη δράση…

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

 

Tρίτο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» (από 7/8 έως 4/9)

Το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» διεξάγεται για 3η συνεχόμενη χρονιά από τις 7 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2016 στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι Ερμιονίδας με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Κώστα Γεωργουσόπουλο.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση είναι η Αννα Βαγενά, η Μαίρη Βιδάλη, ο Νίκος Βλάχος, ο Γιώργος Γαλίτης, η Κατερίνα Διδασκάλου, η Αλίκη Καγιαλόγλου, η Υρώ Μανέ, ο Τάσος Μπλάτζιος, η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Σωτήρης Τσόγκας.

«Στη Σκιά των Βράχων» (έως 18/9)

Ξεκίνησε ήδη το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» που διοργανώνεται για 5η χρονιά, από το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού και θα φιλοξενήσει 36 εκδηλώσεις.

Περιλαμβάνει σύγχρονες και αρχαίες θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού και συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν στα δύο θέατρα «Μελίνα Μερκούρη» και «Αννα Συνοδινού».

Φέτος το φεστιβάλ τιμά την Αννα Συνοδινού αφιερώνοντας στη μνήμη της το πρόγραμμα και παρουσιάζοντας στις 15 Ιουλίου εκδήλωση-αναδρομή στη ζωή της και στο έργο της.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο που κατασκευάστηκε το 1997 και προς τιμήν της ονομάστηκε Θέατρο Βράχων «Αννα Συνοδινού».

Μεταξύ των εκδηλώσεων ξεχωρίζουμε στις 21 και 22 Ιουνίου την παράσταση «Συρανό ντε Μπερζεράκ» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα.

Επίσης 4 και 5 Ιουλίου, η παράσταση «Σταματία το γένος Αργυροπούλου» από το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, από το ΚΘΒΕ παρουσιάζεται η «Απολογία του Σωκράτη», ενώ στις 21 Ιουλίου ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη.

Στις 27 Ιουλίου, έρχεται το Russian Moscow Ballet Theatre με τη «Λίμνη των κύκνων».

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με το «Κύριε Πρέσβη… μας κακομαθαίνετε» του Γούντι Αλεν στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα και με ελεύθερη είσοδο.

Φεστιβάλ Νάξου, Νέες Μυθολογίες (έως 25/9, 10.00-17.00)

Κάθε καλοκαίρι το Φεστιβάλ Νάξου, μέσα από θεματικές εκθέσεις, θέατρο, μουσική, λόγο, κινηματογράφο, τη συνύπαρξη διεθνών καλλιτεχνών και σύγχρονων αισθητικών τάσεων, γίνεται τόπος διαπολιτισμικής συνάντησης και πρωτότυπων παραγωγών, αναδεικνύοντας τη Νάξο σε ιδανικό νησί διακοπών με αναζωογονητικό αέρα πολιτισμού.

Φέτος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου, έξι διεθνείς καλλιτέχνες, η Mireya Samper και η Kristjana Samper από την Ισλανδία, ο Saulius Valius και η Diana Radaviciute από τη Λιθουανία, ο Δημήτρης Δημητριάδης κι ο Klaus Pfeiffer από την Ελλάδα, αφηγούνται με διαφορετικά εκφραστικά μέσα –λόγο, ζωγραφική, γλυπτική, video, εγκαταστάσεις in situ– νέες μυθολογίες επιδιώκοντας ν' αποκαλύψουν τη δυναμική της προβολής των ιδεών, που κρύβονται μέσα μας.

Ενας άλλος τρόπος να κατανοήσουμε το συλλογικό ασυνείδητο, όπως εκφράζεται μέσα από τους μύθους και τη σύγχρονη προοπτική τους.

Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, αλλά και με το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Κούκλας και Μαριονέτας συνεχίζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας για το καλοκαίρι του 2016.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 1η Ιουλίου, πραγματοποιείται η παιδική παράσταση «Ζήσε τη μαγεία» από τον μάγο Σανκάρα, ενώ στις 4/7 και πάλι για τα παιδιά «Τα γενέθλια της Κοκκινοσκουφίτσας» από την παιδική σκηνή Χρήστου Τριπόδη σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα.

Την Τρίτη 5/7, συναυλία με τον Στέργιο Νταουσανάκη και στις 7/7 «Πιάνω παπούτσι... Πάνω στο πιάνο», από το θέατρο «Πόρτα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου.

Ξεχωρίζουμε επίσης στις 17/7 το Caveman, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου από το θέατρο «Coronet», με τον Θανάση Βισκαδουράκη.

Στις 18/7 ανεβαίνει το Fuga (ή αλλιώς «Ο υπουργός το 'σκασε!») του πολυβραβευμένου Ζόρντι Γκαλθεράν με τους Αλέξανδρο Μυλωνά, Φαίη Ξυλά, Γιώργο Χρανιώτη, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και Μπέτυ Αποστόλου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με το 5ήμερο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Κούκλας και Μαριονέτας το διάστημα 20 με 24 Σεπτεμβρίου και με είσοδο ελεύθερη.

Ejekt Festival 2016 (8 και 23/7)

Στην πλατεία Νερού, στο Φάληρο, πραγματοποιείται το Ejekt Festival, το μεγάλο, καλοκαιρινό, open-air event υποδεχόμενο μερικά από τα πιο δημοφιλή στο ελληνικό κοινό ονόματα της μουσικής.

Το φετινό Ejekt θα ανοίξουν οι Editors και οι James την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ στις 8 Ιουλίου, ενώ η πολυαναμενόμενη συναυλία των Muse θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη ημέρα, στις 23/7.

Αναλυτικότερα, το συγκρότημα, βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του έχοντας μάλιστα κερδίσει το βραβείο Grammy για το καλύτερο Rock Album της χρονιάς, το «Drones».

Το εντυπωσιακό setlist της «Drones World Tour» ξεπερνάει τις δύο ώρες και περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους.

Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Ο πολιτισμός και η τέχνη πρωταγωνιστούν και το φετινό καλοκαίρι στο Μαρούσι, με επίκεντρο το φεστιβάλ του δήμου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Αμαλίειο (λεωφ. Κηφισίας 219) στην «καρδιά» του καλοκαιριού, με ανανεωμένο και ποιοτικό πρόγραμμα.

Ετσι λοιπόν ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Ιουλίου με συναυλίες με πρωτοπόρους της ελληνικής μουσικής σκηνής (έντεχνο, ροκ, λαϊκό, τζαζ), παραστάσεις θεάτρου και μπαλέτου, καθώς και μοναδικές παραστάσεις από τα χορευτικά και μουσικά σύνολα του δήμου.

Παράλληλα, ενδιαφέρον έχουν και οι βραδιές στο «LiveStage @ the Bar» στη μικρή σκηνή, στον διαμορφωμένο χώρο του μπαρ, όπου νεανικά συγκροτήματα θα δώσουν δυναμικό «παρών», με λαϊκούς, ροκ, τζαζ, σουίνγκ και άλλους μουσικούς ρυθμούς.

Ξεχωρίζουμε από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τη συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Νίκο Ζιώγαλα και Γιάννη Γιοκαρίνη την Τετάρτη 22 Ιουνίου καθώς και τη «Λίμνη των κύκνων» από το Russian Ballet Theatre στις 30 Ιουνίου.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου μας περιμένουν στο Μαρούσι την Τετάρτη 13 Ιουλίου.

Φεστιβάλ Ανδρου (από 16/7 έως 3/9)

Με κορυφαίες παραστάσεις αρχαίου δράματος αλλά και συναυλίες σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών έρχεται φέτος το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου.

Φιλοδοξία του είναι να αποτελέσει έναν ανοιχτό χώρο συνεργασίας και φιλοξενίας των πιο ενδιαφερουσών καλλιτεχνικών προτάσεων, όχι μόνο στη μουσική και στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία.

Ξεχωρίζουμε τη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη (27/7) αλλά και εκείνη του Μ. Μητσιά με τη Γ. Νταγάκη (30/7).

Αρχές Αυγούστου είναι προγραμματισμένο αφιέρωμα στον Φελίνι, ενώ στις 13/8 συναυλία της Αλ. Πρωτοψάλτη.

Για σήμερα Σάββατο είναι προγραμματισμένη η συναυλία του Μ. Φραγκούλη με τον Γ. Περρή.

Sani Festival με jazz, κλασική και ελληνική μουσική (από 8/7 έως 13/8)

Σταθερό στη δομή και το ύφος της jazz, της κλασικής και της ελληνικής μουσικής, συνεχίζει και φέτος το Sani Festival.

Σε αυτό το πλαίσιο, φέτος φιλοξενεί σε αποκλειστική εμφάνιση τη διεθνώς αναγνωρισμένη, Βρετανίδα μουσικοσυνθέτρια, τραγουδίστρια της soul και ηθοποιό Joss Stone στις 29 Ιουλίου.

Οι φίλοι της κλασικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν ζωντανά τον παγκοσμίου φήμης δεξιοτέχνη του βιολιού, επίσης Βρετανό, Daniel Hope στις 13 Αυγούστου, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα ταξίδι που διηγείται την ιστορία του βιολιού και την ανάδειξη του οργάνου στην περίοδο του baroque, βασισμένο στο βραβευμένο του δισκογραφικό έργο στη διάσημη Deutsche Grammophon.

Συνοδεύεται από το σύνολο AIR, ένα σύνολο εξαίρετων σολίστ της baroque μουσικής, μεταξύ των οποίων και ο πολυβραβευμένος Θεσσαλονικιός με τη διεθνή σολιστική καριέρα στο baroque βιολί, Σίμος Παπάνας, εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Την αυλαία του 24ου φεστιβάλ, στις 8 Ιουλίου, θα ανοίξει ένας πολλά υποσχόμενος πιανίστας, από τη Γερμανία, που έχει κινήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και τον θαυμασμό κριτικών του είδους, αλλά και κοινού, ο Michael Wollny, στην αποκλειστική εμφάνισή του στην Ελλάδα.

Επίσης, το «παρών» θα δώσει και ο πιανίστας Yaron Herman, αλλά και ο Hiromi από την Ιαπωνία.

Στην ενότητα της ελληνικής μουσικής εντάσσεται ο Διονύσης Σαββόπουλος με την Ελένη Βιτάλη σε μια συναυλία στις 20 Αυγούστου.

Επίσης, η Αλ. Πρωτοψάλτη εμφανίζεται στις 5 Αυγούστου με ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μελοποιημένη ποίηση του νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη, σύγχρονη ελληνική μουσική, αλλά και τα καλύτερα τραγούδιά της με ροκ πινελιές.

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (από 16 έως 19/8)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου-ΔιΦεΜΜ είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου που συγκεντρώνει κορυφαίους νέους ερμηνευτές διεθνούς φήμης για μια τετραήμερη γιορτή κλασικής μουσικής.

Μαζί με τoυς ταλαντούχους νέους εμφανίζονται οι πλέον καταξιωμένοι καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής, ενισχύοντας τον στόχο του ΔιΦεΜΜ να γίνει ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς κλασικής μουσικής στην Ελλάδα και δημοφιλής μουσικός προορισμός παγκοσμίως.

Αξιοποιώντας τη διαχρονική ομορφιά του Μολύβου, το φεστιβάλ προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να βιώσει κανείς την κλασική μουσική σε ένα μαγευτικό τοπίο.

Ακόμη και σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, το ΔιΦεΜΜ αποδεικνύει πως η μουσική μπορεί να εμπνεύσει, να συνδέσει και να ενώσει τους ανθρώπους, φιλοξενώντας κοινό και μουσικούς από όλο τον κόσμο.

River Party 2016 (από 3 έως 7/8)

Το River Party είναι το μεγαλύτερο και από τα πιο ιστορικά μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Διοργανώνεται τα τελευταία 38 χρόνια στην πανέμορφη φυσική τοποθεσία του Νεστόριου Καστοριάς, στους πρόποδες του Γράμμου, στις πηγές του Αλιάκμονα και υποδέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από 50.000 επισκέπτες. 

 

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου (από 21 έως 27/7)

Διοργανώνεται και φέτος για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου με μια επταήμερη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου.

Tαινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους.

Σκηνοθέτες, παραγωγοί και δημιουργοί της διεθνούς κινηματογραφικής κοινότητας δίνουν ραντεβού σε έναν μοναδικό προορισμό με πλούσια λίστα ταινιών και ντοκιμαντέρ.

Επιπλέον, διοργανώνεται σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς το Patmos Documentary Workshop 2016, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σπονδυλωτό ντοκιμαντέρ, με κεντρικό θέμα την κρίση του μεταναστευτικού και τις ιδιαίτερες ιστορίες των πρωταγωνιστών της.

H ολοκληρωμένη ταινία σε συμπαραγωγή OTE TV θα διανεμηθεί στην Ελλάδα και διεθνώς σε φεστιβάλ, κινηματογράφο και τηλεόραση. 

23ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης (από 25 έως 29/7)

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης ξεκίνησε το 1994 και θεωρείται ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ στην Ελλάδα, τόσο για τη μουσική του ποιότητα όσο και για το μοναδικά φιλικό του κλίμα.

Ενα καλοκαιρινό φεστιβάλ πέντε ημερών που περιλαμβάνει ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου, σεμινάρια, διαγωνισμούς, μια μεγάλη ορχήστρα από τους συμμετέχοντες κιθαριστές αλλά και πάρτι και πολλά άλλα δρώμενα.

Το φεστιβάλ είναι ανοιχτό σε κιθαρίστες κάθε ηλικίας σε οποιοδήποτε στάδιο της καριέρας τους και διερευνά τις εκφράσεις του δημοφιλούς οργάνου σε διαφορετικά είδη μουσικής.

Είναι μια ανοιχτή γιορτή, μια δημιουργική συνεύρεση μουσικών, καθηγητών και σπουδαστών με το φιλόμουσο κοινό.

Θα τους συναντήσετε σε όλη την πόλη, στους δρόμους, στα εστιατόρια, στα καφέ και θα απολαύσετε μαζί τους υπέροχες εκδηλώσεις!

Προσφέρει στο κοινό αξέχαστες στιγμές, δίνει βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες και εμπλουτίζει τις εμπειρίες των σπουδαστών μέσα από την ενεργό συμμετοχή σε σεμινάρια, διαγωνισμούς και μουσικά σύνολα. 

Συντάκτης: Δημήτρης Σταθόπουλος

Πηγή: www.efsyn.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest    

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή