Travel Secrets

Hipster Healing:Το νέο global luxury travel trend σύμφωνα με το Condé Nast Traveller

Hipster Healing:Το νέο global luxury travel trend σύμφωνα με το Condé Nast Traveller

Τι αναζητά σήμερα η γενιά των millennial travelers; Μοναδικές εμπειρίες, γεμάτες συναισθήματα και απολαύσεις. Άγνωστους προορισμούς  όπως ένα λιγότερο δημοφιλές ελληνικό νησί ή το Σουδάν.  Κουλτούρα, μια αίσθηση περιπέτειας και ανακάλυψης και αυθεντικά βιώματα. Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Condé Nast Traveller, του πιο δημοφιλούς και έγκυρου luxury travel magazine του κόσμου, που σύντομα γιορτάζει τα 20ά του γενέθλια, οι ταξιδιώτες σήμερα είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν έως και £11,000/ άτομο για να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Από το ιδιαίτερο design και την αρχιτεκτονική, έως τις "μανίες" με την υγεία και την ομορφιά, τη μόδα και το πρωτοποριακό shopping, το ταξίδι είναι πλέον οτιδήποτε καινοτόμο και προοδευτικό. Δείτε τη λίστα των trends του luxury travel & lifestyle, όπως παρουσιάστηκε από το Condé Nast Traveller, παρακάτω:

Hipster Healing: Οι milennials πλέον δε διατηρούνται σε φόρμα με διαδρόμους και καθίσματα, αλλά με "πρωτόγονες" κινήσεις και slow motion selfies, κάνοντας διαλογισμό στα δάση, φορώντας crop tops.  

Power Tourists: 13 ταξίδια το χρόνο αναλογούν πλέον στον κάθε ταξιδιώτη, εξαιρουμένων των ταξιδιών για επαγγελματικούς λόγους. Πού οργανώνουν οι power tourists τα ταξίδια τους; Στα smart phones τους.

Cool Conferences: Παλιότερα, η δουλειά ήταν δουλειά και οι διακοπές, διακοπές. Πλέον οι άνθρωποι πηγαίνουν διακοπές, πολύ συχνά μόνοι τους, για να δουλέψουν. Η λέξη που περιγράφει αυτήν την τάση; Bleisure, δηλαδή business & leisure.

Sexy Sustainability: Υπήρξε μια εποχή που η έννοια της οικολογίας ήταν νέα, για παράδειγμα τα ξενοδοχεία παρότρυναν τους φιλοξενούμενούς τους να "ξαναχρησιμοποιήσουν" τις πετσέτες τους, με μια μικρή σημείωση στο μπάνιο. Αλλά όχι πια! Πλεόν, τα ξενοδοχεία συνδυάζουν τα σοβαρά περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια με τον λείο σχεδιασμό, όντας "πράσινα", αλλά παράλληλα glamorous!

New Tech: Μπορεί το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό της Google να μην έκανε καλή αρχή, αλλά πολύ σύντομα θα οδηγούμε ένα 4Χ4 που θα μπορεί να εντοπίζει ελέφαντες και cheetah στο σαφάρι.

Next-Gen Family Holidays: Το να στέλνεις τα παιδιά για διακοπές σε κατασκηνώσεις, για να μάθουν πώς να φτιάξουν τις δικές τους κονσόλες, robot και πυράλους, και να προγραμματίζουν τις δικές τους εφαρμογές.

The rise of the young codger: Πλέον, η γενιά των 40άρηδων πηγαίνει σε festival στην Ibiza. Αντιθέτως, η νέα γενιά πηγαίνει για σκάλισμα κουταλιών στο Dorset, για fly fishing στα όρη Catskill ή Yarn Bombing στo Marfa.

Social media: Back to the future: Πλέον γνωρίζουμε ότι η πιο δημοφιλής ώρα για να ποστάρει κανείς στο Instagram είναι στις 7 π.μ. και ότι το Facebook δίνει προτεραιότητα στα video. Αυτό όμως που ψάχνουν οι ταξιδώτες είναι οι προτάσεις αληθινών ανθρώπων, δηλαδή ντόπιων. Για παράδειγμα, η υπηρεσία Stopover Buddy της Icelandair, συνδέει τον ταξιδιώτη με ένα μέλος της αεροπορικής εταιρείας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ισλανδία. Έτσι, μπορεί να καταλήξετε να τρώτε στο αγαπημένο εστιατόριο του CEO της Icelandair.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή