Travel Secrets

Iδέες για εκδρομές στο Κυρίμαι Hotel στον Γερολιμένα Μάνης

Iδέες για εκδρομές στο Κυρίμαι Hotel στον Γερολιμένα Μάνης

Σε ένα υπέροχο location εντελώς πάνω στην θάλασσα και με θέα στον βράχο του Κάβο Γκρόσο, το boutique Κυρίμαι Hotel ξεχωρίζει για την μοναδική του ατμόσφαιρα και αισθητική. Απόλυτα εναρμονισμένο με το επιβλητικό Μανιάτικο τοπίο σας περιμένει για  να σας προσφέρει την ζεστή του φιλοξενία!  Φέτος έχετε ακόμα ένα λόγο για να το επισκεφθείτε, και αυτός είναι το εστιατόριο του, την επιμέλεια του οποίου έχει αναλάβει  ο πολυβραβευμένος Χριστόφορος Πέσκιας ο οποίος ειδικά για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου έχει ετοιμάσει ένα πολύ ξεχωριστό  μενού αντλώντας έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα.

Με ορμητήριο  το Κυρίμαι hotel θα έχετε την δυνατότητα να εξερευνήσετε μια από τις πλέον εντυπωσιακές περιοχές της Πελοποννήσου και κατά την διάρκεια της διαμονής σας εκεί, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει απαραίτητα να εντάξετε στο πρόγραμμά σας:

  • Να χαρείτε οδοιπορικά στις γύρω περιοχές και χωριά. Απαραίτητα να επισκεφτείτε την μαγευτική Βάθεια την οποία θα προσεγγίσετε αφότου διανύσετε απόσταση μισής ώρας περίπου οδικώς με κατεύθυνση προς Μαρμάρι και Ακρωτήριο Ταίναρο. Με το που αντικρίσετε το χωριό πραγματικά θα αισθανθείτε δέος. Πρόκειται για ένα μικρό γραφικό  κόσμημα γεμάτο με  πέτρινους πύργους. Μην αντισταθείτε στον πειρασμό να το περπατήσετε, θα χάσετε έναν από τους πιο όμορφους περιπάτους της ζωής σας.
  • Να φθάσετε μέχρι το Ακρωτήρι Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της Ηπειρωτικής Ευρώπης. Από εδώ αν κατευθυνθείτε στην απόκρημνη δυτική άκρη, είναι η Σπηλιά του Άδη, όπου λατρευόταν ο Ποσειδώνας και λίγο πιο κάτω στο Πόρτο Στέρνες βρίσκεται το ιερό του Ταινάριου Ποσειδώνα, το σημερινό εκκλησάκι του Ασώματου, φτιαγμένο από αρχαία υλικά.
  • Να επισκεφτείτε το Γύθειο, περίπου 50 χλμ μακριά. Πρόκειται για μια από τις πιο γραφικές κωμοπόλεις της Μάνης. Εδώ θα δείτε πυργόσπιτα – αληθινό κόσμημα. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τον πύργο του στρατηγού του Απελευθερωτικού Αγώνα Τζανετάκη Γρηγοράκη που σήμερα φιλοξενεί το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο.
  • Να πάτε στα Σπήλαια Δυρού (Γλυφάδας ή Βλυχάδας, Καταφύγιο και Αλεπότρυπα), στο δρόμο που συνδέει την Αρεόπολη με τον Γερολιμένα. Πρόκειται για το ομορφότερα λιμναία σπήλαια της χώρας μας must see για κάθε επισκέπτη της περιοχής.
  • Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τα μανιάτικα προϊόντα και πιάτα Αγοράστε για το σπίτι σας ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, τουλουμίσιο τυρί αλλά και υπέροχα γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, αρωματικά φυτά , ρίγανη,  τσάι και  φασκόμηλο. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το φημισμένο μανιάτικο σύγκλινο και τις «κουταλίδες», τις μανιάτικες τηγανίτες και τα «λαλάγκια» (ζυμαράκια που μπαίνουν σε καυτό λάδι) που  συνδυάζονται τέλεια με μέλι ή το κατσικίσιο τυρί σφέλα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον προορισμό πατήστε ΕΔΩ.

Για κρατήσεις στο Κυρίμαι Hotel πατήστε ΕΔΩ.

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter

Από: Αμαλία Μέη

 
 

επιστροφή