Travel Secrets

Απολαύστε τις ευφάνταστες δημιουργίες του σεφ Κωνσταντίνου Ερμίδη στο Ananti City Resort

Απολαύστε τις ευφάνταστες δημιουργίες του σεφ Κωνσταντίνου Ερμίδη στο Ananti City Resort

Το Ananti City Resort το πολυτελές boutique hotel των Τρικάλων με το μοντέρνο design και τις υψηλές παροχές δεν είναι τυχαίο που έχει καταφέρει να είναι το γαστρονομικό meeting point της πόλης.

Ο σεφ του Oltre Restaurant, Κωνσταντίνος Ερμίδης, ετοίμασε ένα νέο ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού που σας προσκαλεί να το δοκιμάσετε, απολαμβάνοντας παράλληλα την μοναδική θέα που προσφέρει το εστιατόριο στον θεσσαλικό κάμπο.

Εμείς του ζητήσαμε να μας πει δυο λόγια για την κουζίνα του τα  οποία μοιραζόμαστε μαζί σας:

Τι ύφος προσπαθήσατε  να δώσετε στο καλοκαιρινό μενού του Oltre Restaurant;

Φέτος στο καλοκαιρινό μας μενού έχουμε μοντέρνα παραδοσιακά  πιάτα που αναδεικνύουν  τα τοπικά προϊόντα και την πρώτη ύλη.

 

Χρησιμοποιήσατε κάποια από τα υλικά της περιοχής ως συστατικό στις συνταγές σας και αν ναι ποια;

Ναι φυσικά σχεδόν όλα μας τα υλικά είναι από τους ντόπιους παραγωγούς. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να στηρίζουμε  και να προωθούμε τα τοπικά προϊόντα. Έχουμε πελάτες στο ξενοδοχείο απ' όλο τον κόσμο που θα έπρεπε να δοκιμάσουν αυτά τα μοναδικά προϊόντα π.χ καπνιστή πέστροφα Ασπροποτάμου, το Τρικαλινό λουκάνικο, ο ξινός τραχανάς, τα τυριά και το τσίπουρο.

 

Έχετε κάποιο αγαπημένο υλικό που χρησιμοποιείτε περισσότερο στα πιάτα σας δίνοντας έτσι και το στίγμα σας;

Μου αρέσουν τα φρέσκα μυρωδικά. Στην κουζίνα δουλεύουμε μόνο φρέσκα μυρωδικά και βότανα και είναι φυσικά από τον κήπο μας. Για μένα είναι σημαντικό να τα χρησιμοποιούμε αλλά πάντα με μέτρο.

 

Καλλιεργείτε, εσείς οι ίδιοι, κάτι στο ξενοδοχείο που χρησιμοποιείτε κατευθείαν στην κουζίνα σας;

Είμαι τυχερός που έχω άφθονο χώρο γύρω από το ξενοδοχείο και έχουμε βάλει πάνω από 15 είδη από φρέσκα βότανα και μυρωδικά όπως και μια μεγάλη πλαγιά με ελιές και κολοκύθες.

 

Έχετε παρατηρήσει κάποιο πιάτο να έχει μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο;

Ο ψητός σολομός με κρούστα μυρωδικών, φαγόπυρο και ραϊτα αγγουριού είναι ένα πιάτο που αγάπησε ο κόσμος όπως και οι ντομάτες γεμιστές με κους κους και γαρίδες. Ο κόσμος, τον τελευταίο καιρό, ψάχνει να φάει κάτι διαφορετικό και νόστιμο και όταν βλέπουν στο μενού τζατζίκι παντζαριού, μαγιονέζα φασκόμηλου, παπαρδέλες σπετσοφάι, από περιέργεια και μόνο διαλέγουν αυτά τα πιάτα.

 

Ωράριο λειτουργίας εστιατορίου:
13:00 – 16:00 και 20:00 – 00:00 ( Μέχρι 31 Μάιου)
13:30 – 16:00 και 20:30 – 01:00 ( Από 1η Ιουνίου
)

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter

Από: Αμαλία Μέη

 
 

Φωτογραφίες

επιστροφή