Travel Secrets

Τα νέα καλοκαιρινά cocktails που θα απολαύσετε στο Oltre bar του Ananti City Resort

Τα νέα καλοκαιρινά cocktails που θα απολαύσετε στο Oltre bar του Ananti City Resort

Το Ananti City Resort στα Τρίκαλα, πέρα από ένα υπέροχο ντηζαϊνάτο boutique hotel, αποτελεί και τον κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό στην ευρύτερη περιοχή. Το Oltre Restaurant ετοίμασε ένα  νέο ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού το οποίο θα απολαύσετε μαζί με την μοναδική θέα που προσφέρει το εστιατόριο στον θεσσαλικό κάμπο. Extra bonus και τα εμπνευσμένα cocktails που έχει ετοιμάσει ειδικά για σας ο inspired bartender του Oltre Bar, Δημήτρης Μουστάκας. Εμείς του ζητήσαμε να μας πει δυο λόγια γι'αυτά και να μας αποκαλύψει τα μυστικά της τέχνης του!

 

Από πού εμπνεύστηκες τα συγκεκριμένα cocktails;

Μέσα στο menu υπάρχουν cocktails που σίγουρα θα ικανοποιήσουν τους περισσότερους από τους επισκέπτες. Ουσιαστικά την έμπνευση την παίρνεις από τον κόσμο. Μέσα από τις προτάσεις που κάνεις και την αποδοχή ή την απόρριψη που δέχεσαι.

 

Είναι κάποιο cocktail στο οποίο ο κόσμος έχει δείξει ιδιαίτερη προτίμηση;

Πρόκειται για τέσσερα, και συγκεκριμένα τα: el pepino, gin basil smash, watermelon passion, peach & honey. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί υπολόγιζα πάρα πολύ σε αυτά όταν έκανα την επιλογή, και βλέπω ότι δικαιώνομαι.

 

Ακολουθείς τις τάσεις της εποχής όσον αφορά το bartending ή προσπαθείς να εφαρμόζεις τις δικές σου τεχνικές;

Ως bartenders οφείλουμε να δοκιμάζουμε καθετί καινούργιο. Δεν πρέπει όμως να το δεχόμαστε αβίαστα γι' αυτό επιλέγω πάντα με τα δικά μου κριτήρια. Μου αρέσει ν αναπτύσσω νέες τεχνικές αρκεί να συνδυάζονται με την εξειδικευμένη γνώση κ το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Υπάρχει κάποιο φρούτο ή κάποιο άλλο υλικό με το οποίο θα ήθελες πολύ να δημιουργήσεις ένα cocktail; Αν ναι ποιο και πως θα ονόμαζες το συγκεκριμένο cocktail;

Σίγουρα είναι πολλά αυτά που έχω στο μυαλό μου και θέλω να δοκιμάσω. Αυτή την περίοδο πειραματίζομαι με το ιαπωνικό sake. Προσπαθώ να το συνδυάσω με ελληνικές πρώτες ύλες και ελληνικά liqueurs. Δικαιολογημένη και η ονομασία του πιστεύω, ως Nouvelle vague (νεο κύμα).

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter

Από: Αμαλία Μέη

 
 

Φωτογραφίες

Cocktails
El Pepino
El Pepino
Mint Julep
Mulata Daquiri
Peach & Honey

επιστροφή