Travel Secrets

Αφιέρωμα στο Elounda Gulf Villas & Suites από το Secret Traveller

Αφιέρωμα στο Elounda Gulf Villas & Suites από το Secret Traveller

Όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν το συναρπαστικό νησί της Κρήτης που αποτελεί εθνική κληρονομιά με πλούσια και πολυπολιτισμική ιστορία, απαράμιλλη παράκτια ομορφιά, επιβλητικά βουνά, αμμώδεις παραλίες και άφθονη βλάστηση.

«Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη της Κρήτης στα οποία μπορεί να αναφερθεί κανείς, αλλά η Ελούντα και οι γύρω περιοχές είναι από τις αγαπημένες μου» αναφέρει η blogger Zoe Mouchritsa στο άρθρο της.

«Το περασμένο καλοκαίρι έμεινα σε ένα από τα πολλά πολυτελή θέρετρα της Ελούντας και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Ένα σύμπλεγμα πολυτελών θέρετρων, όπως το Elounda Gulf Villas & Suites προσφέρει υπέροχη θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου και μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση στους υπέροχους όρμους που αγκαλιάζουν την ακτή. Από τη δεκαετία του '60, η Ελούντα έχει αυξήσει την δημοτικότητά της, ενώ μέχρι εκείνη την περίοδο ήταν ένα ήσυχο ψαροχώρι» συμπληρώνει η Zoe Mouchritsa.

«Το χωριό της Ελούντας είναι τόσο μια γραφική όσο και τουριστική περιοχή με πολλά εστιατόρια και καφετέριες, ενώ οι περισσότερες από τις παραλίες είναι ιδιωτικές. Οι τρεις ιστορικοί ανεμόμυλοι που σώζονται στην πόλη έχουν κηρυχθεί ιστορικά μνημεία και αξίζει να τους επισκεφθείτε. Όσο για τη διαμονή μου, το Elounda Gulf Villas & Suites έκανε διακοπές μου τις καλύτερες της ζωής μου.

Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Ελούντας είναι το κοντινό νησί της Σπιναλόγκας. Στην αρχαιότητα το νησί ήταν η περιοχή - φρούριο που προστάτευε το λιμάνι της Ελούντας από τους πειρατές, ενώ τον 20ο αιώνα είχε χρησιμοποιηθεί για την εξορία των ασθενών που πάσχουν από τη νόσο του Χάνσεν (της λέπρας). Σήμερα, καθώς έχει μια αξιόλογη θέση και παραμένει εντελώς ακατοίκητο, οι παραλίες του είναι απλά τέλειες. Η Σπιναλόγκα είναι must προορισμός και μπορείτε να την επισκεφθείτε με καραβάκι από το λιμάνι της Ελούντας.

Απέναντι από το νησί είναι η Πλάκα, ένα γραφικό ψαροχώρι με παραδοσιακά παραθαλάσσια σπίτια. Οι άνθρωποι μαζεύονται στο χωριό κάθε καλοκαίρι για να παρακολουθήσουν τα «Πλακιανά», ένα παραδοσιακό φεστιβάλ μουσικής και οι ταβέρνες σερβίρουν φρέσκο ψάρι όλο το χρόνο».

Η Zoe Mouchritsa ολοκληρώνει το άρθρο της αναφέροντας «Άλλα κοντινά αξιοθέατα που είναι πρέπει οπωσδήποτε να δείτε, είναι η λιμνοθάλασσα της Βουλισμένης, το φοινικόδασος του Βάι, το γήπεδο γκολφ με τις 18 τρύπες στη Χερσόνησο και τη Μονή Αρετίου».

 

 

Πηγή: secret-traveller.com

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter


Από: Πάνος Παπαμικρόπουλος

 
 

επιστροφή