Travel Secrets

Poseidonion Grand Hotel: Πολυτελής κομψότητα στις γοητευτικές Σπέτσες

Poseidonion Grand Hotel: Πολυτελής κομψότητα στις γοητευτικές Σπέτσες

Το ευζήν στα καλύτερά του: To Poseidonion Grand Hotel είναι ένα ξενοδοχείο, αληθινό διαμάντι.

Την εμπειρία φιλοξενίας του στο Poseidonion Grand Hotel, ένα ξενοδοχείο – αληθινό διαμάντι, στις γοητευτικές Σπέτσες, όπως περιγράφει στο άρθρο του, μοιράζεται με τους αναγνώστες του ο δημοφιλής Γερμανός lifestyle, health & travel Blogger, KHL (Karl-Heinz Limberg), του www.khllifestyle.com . Απολαύστε το άρθρο του παρακάτω:

«Πιο αργά φίλε, είσαι στην Ελλάδα», μου είπε ένας ντόπιος στο λιμάνι του Πειραιά όταν του έκανα μια ερώτηση σχετικά με το καράβι που θα με πήγαινε στις Σπέτσες. Κράτησα τη συμβουλή του όσο έμεινα σε αυτήν την πανέμορφη χώρα. Έπειτα από δύο ώρες στο πλοίο, διασχίζοντας τον υπέροχο Σαρωνικό κόλπο, μπορούσα να δω το σπίτι μου για τις επόμενες μέρες από μακρυά – το εντυπωσιακό πεντάστερο Poseidonion Grand Hotel, σε στυλ «belle époque», σου θυμίζει αυτά τα εκπληκτικά κτίρια της Cote d’Azur, όπως είναι το διάσημο Negresco στη Νίκαια.

Υπεράνω προσδοκιών

Όλες οι προσδοκίες μου ξεπεράστηκαν, χωρίς καμία υπερβολή. Ένας τέλειος συνδυασμός ενός ιστορικού κτιρίου του 1914, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και γεμάτο τέχνη. Οι δροσεροί του χώροι σε προσκαλούν να χαλαρώσεις, ενώ διαβάζεις ένα από τα πολλά βιβλία και περιοδικά, απολαμβάνοντας ένα τοπικό smoothie, ή φυσικά ένα ποτό. Τα δωμάτια αντανακλούν το στυλ κομψότητας και προσφέρουν όλα όσα περιμένεις από ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Μου άρεσε ιδιαίτερα η ρετρό μπανιέρα.

Τα μενού των εστιατορίων περιλαμβάνουν το καλύτερο φαγητό που έχει να προσφέρει η Ελλάδα. Πολλά υλικά προέρχονται απευθείας από την οργανική φάρμα του ξενοδοχείου, το «Μποστάνι», που βρίσκεται υψωμένο σε ένα λόφο των Σπετσών, με φανταστική θέα στο γαλάζιο του Σαρωνικού. Απόλαυσε ένα γεύμα ή ένα δείπνο εκεί, όπως έκανε και ο διάσημος ηθοποιός Ralph Feinnes. Προσοχή στα κοτόπουλα, δεν αστειεύονται! Όταν μπήκαμε στο Μποστάνι, μας πλησίασαν! Υπέροχα! Εγώ συνέχισα να προχωρώ και μάζεψα μερικά φρέσκα βότανα, νοστιμότατα. Θα χρησιμοποιηθούν για το δείπνο στο εστιατόριο «On the Verandah» του ξενοδοχείου, που είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης για ντόπιους και εύπορους Αθηναίους, με μοναδική θέα τη θάλασσα, την Πελοπόννησο και το νησί της Ύδρας. Πραγματικά υπέροχο!

Θεϊκό πρωινό

Ωστόσο, το αγαπημένο μου γεύμα ήταν το πρωινό. Το γνωρίζατε ότι το «Ελληνικό Πρωινό» είναι πιστοποιημένο; Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, ειδικά αν δοκιμάσετε το ελληνικό γιαούρτι, το εξαιρετικό ντόπιο τυρί, το γευστικό ψωμί με μέλι και τα φρέσκα φρούτα, για να αναφέρω μερικές από τις λιχουδιές. Ειδικά, αν όλα αυτά τα υπέροχα καλλούδια σερβίρονται από γοητευτικό χαμογελαστό προσωπικό, η μέρα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα – η ελληνική φιλοξενία στα καλύτερά της.

Μία υπέροχη Hotel Manager

Όλα προέρχονται από την κορυφή. Η Μαρία Στρατή, μοιάζει με ένα κομψό top model (θα μπορούσα άνετα να την δω στο εξώφυλλο της VOGUE) και είναι η γοητευτική και χαρισματική γενική διευθύντρια του ξενοδοχείου, που ενδιαφέρεται πολύ και για τους πελάτες και για το προσωπικό της. Δεν αποτελεί έκπληξη που το Poseidonion Grand Hotel έχει λάβει αρκετά διεθνή βραβεία για το εξαιρετικό του service. Σύντομα θα δημοσιεύσω και τη συνέντευξη της Μαρίας, στην οποία μου μιλάει για την ενδιαφέρουσα δουλειά της.

«Σπέτσες – ένας κρυμμένος θησαυρός»

Οι Σπέτσες δεν είναι (ακόμα) πολύ γνωστές εκτός Ελλάδας. Αυτό το μικρό νησί ξυπνά όλες τις αισθήσεις σου. Φύση σε αφθονία, υπέροχες boutique, καφετέριες, εστιατόρια και σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα! Μοναχικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά –, το Καΐκι, μια πανέμορφη μικρή παραλία με ένα cool beach bar, είναι μόλις 15 λεπτά μακρυά με τα πόδια από το Poseidonion Grand Hotel. Αν ταξιδέψεις τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο (ή και την άνοιξη), μπορείς να έχεις τη θάλασσα μόνο για σένα, με πολύ ευχάριστες θερμοκρασίες. Οι Έλληνες θεοί πρέπει να είχαν μια υπέροχη μέρα όταν δημιούργησαν αυτό το νησί. Εκτός από τις παραλίες, έχεις πάρα πολλά να κάνεις και να δεις. Ανακάλυψε αυτό το φανταστικό νησί με ποδήλατο και κάνε βόλτες ως το παλιό λιμάνι με τα γοητευτικά εστιατόρια και τα παραδοσιακά ναυπηγεία. Νοίκιασε ένα παραδοσιακό ξύλινο καΐκι και πέρασε τη μέρα σου στη θάλασσα. Μη χάσεις το εστιατόριο Λιοτρίβι και απόλαυσε το cocktail σου ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Δε μπορεί να είναι πιο ρομαντικά. To tip της Μαρίας για το βραδινό σου ποτό είναι το cool Spetsa Bar, με μουσική από τα 60’s και τα 70’s.

Συνάντησε τη Μπουμπουλίνα και απόλαυσε την τέλεια θεραπεία spa στο Poseidonion Grand Hotel

Κάνε μια επίσκεψη στο μικρό μουσείο της Μπουμπουλίνας, μια εθνική ηρωίδα του 19ου αιώνα, όταν οι Σπέτσες είχαν περισσότερους κατοίκους από την Αθήνα. Θα μάθεις πολλά για την ένδοξη ιστορία του νησιού. Χαλάρωσε σε μία από τις δύο πισίνες κάτω από τους φοίνικες, στους κήπους του Poseidonion Grand Hotel και απόλαυσε ένα full-body massage από τον Abi, τον υπέροχο Ινδό θεραπευτή του Asian Spa. Μετά από αυτό, θα νιώσεις 10 χρόνια νεότερος. Και κυρίως, όσο απολαμβάνεις τη χαλαρή ατμόσφαιρα αυτού του φανταστικού νησιού, θυμήσου «πιο αργά, είσαι στην Ελλάδα!»

Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest! 

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή