Travel Secrets

Poseidonion Grand Hotel: Ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας σύμφωνα με την Telegraph

Poseidonion Grand Hotel: Ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας σύμφωνα με την Telegraph

Στη λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας τοποθέτησε η βρετανική εφημερίδα Telegraph το ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel, πολύτιμο μέλος της Trésor Hotels & Resorts στις Σπέτσες. Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα ανακοίνωσε τα καλύτερα ελληνικά ξενοδοχεία, επιλεγμένα από τον expert του είδους της Telegraph.

Όπως περιγράφει η ταξιδιωτική συντάκτρια της Telegraph, Marissa Tejada, “τo περίτεχνα ανακαινισμένο Poseidonion Grand Hotel, μεταφέρει το στυλ και την αρχιτεκτονική της Γαλλικής Ριβιέρας στα ελληνικά νησιά. Η αρχοντική πρόσοψη του ξενοδοχείου προσφέρει υπέροχη θέα στον Αργολικό κόλπο των Σπετσών, ένα νησί φημισμένο για το καταπράσινο, πευκόφυτο τοπίο του, που ενέπνευσε  τις μεγαλειώδεις ναυτικές και ναυτιλιακές επιτυχίες της Ελλάδας.»

Η κριτική της Telegraph για το Poseidonion Grand Hotel δεν παραλείπει να αναφέρει την κεντρική τοποθεσία του ξενοδοχείου στο λιμάνι της Ντάπιας, τονίζοντας ότι η κλασική αρχιτεκτονική του κτιρίου προκαλεί τον θαυμασμό ακόμα και σε όσους πλησιάζουν το νησί με το καράβι.

Αναφορικά με το στυλ και τον χαρακτήρα του Ποσειδωνίου, στο άρθρο αναφέρεται ότι είναι επηρεασμένο από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Γαλλικής Ριβιέρας, θυμίζοντας το Carlton στις Κάννες και το Negresco στη Νίκαια. «Σήμερα, το ξενοδοχείο διαθέτει τα ίδια πολυτελή στοιχεία του παρελθόντος, όπως τα έπιπλα εποχής, τη μαρμάρινη σκάλα, τα αυθεντικά αγγλικά πλακάκια και το εντυπωσιακό ξύλινο δάπεδο. Η προσθήκη των σύγχρονων ανέσεων σέβεται απόλυτα τον αυθεντικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.»

Η κριτική της Telegraph επισημαίνει επίσης ότι το Poseidonion ήταν το πρώτο ξενοδοχείο που προσέφερε υπηρεσίες spa στην Ελλάδα, όταν πρωτοάνοιξε τις πόρτες του έναν αιώνα πριν. «Σήμερα, το κέντρο ευεξίας του αποτελείται από μια σειρά από μικρά κατάλευκα κτίρια που βρίσκονται γύρω από μια πισίνα spa 300 μ. Το Asian Spa προσφέρει μασάζ, καθώς και θεραπείες σώματος και προσώπου.» Ταυτόχρονα, στις υπηρεσίες του Ποσειδωνίου περιλαμβάνονται και υπηρεσίες concierge, για τη διοργάνωση εκδρομών στο νησί, γαστρονομικών εμπειριών κ.α., τονίζει το δημοσίευμα.

Σχετικά με τη γαστρονομία του ξενοδοχείου, η Telegraph αναφέρεται στο γενναιόδωρο πρωινό μπουφέ, αλλά και στις a la carte επιλογές που προσφέρονται. Παράλληλα, δεν παραλείπει να κάνει ειδική μνεία στο εστιατόριο On the Verandah, που σερβίρει εκλεκτή δημιουργική ελληνική κουζίνα, διά χειρός του σεφ Σταμάτη Μαρμαρινού, καθώς και στη Library Brasserie αλλά και το Palms on the Verandah cocktail bar. «Τα υλικά που χρησιμοποιούνται προέρχονται από το Μποστάνι, την οργανική φάρμα του ξενοδοχείου. Η επίσκεψη και η ξενάγηση στη φάρμα περιλαμβάνει γεύμα στην εξωτερική ταράτσα.»

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ιστορική πτέρυγα του ξενοδοχείου προσφέρει 38 δωμάτια, ορισμό της διακριτικής κομψότητας, με ψηλά ταβάνια, πλούσιες κουρτίνες, ξύλινα πατώματα και μοντέρνα έπιπλα και αντίκες σε ισορροπία.  «Δύο σουίτες του ξενοδοχείου, η Royal Suite και η La Cupola Suite,  παρέχουν ιδιωτική πρόσβαση και προσφέρουν ιδιωτικό μπαλκόνι με πανοραμική θέα στο νησί.»

Διαβάστε την κριτική της Telegraph, εδώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest! 

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή