Travel Secrets

Στα καλύτερα "μυστικά" παραθαλάσσια ξενοδοχεία το Κυρίμαι Hotel

Στα καλύτερα

Ως ένα από τα καλύτερα μυστικά παραθαλάσσια ξενοδοχεία της Ευρώπης χαρακτήρισε το ξενοδοχείο Κυρίμαι Hotel και πολύτιμο μέλος της Trésor Hotels & Resorts στη Μάνη, το Conde Nast Traveller. Ο boutique κρυμμένος θησαυρός που βρίσκεται στο πανέμορφο ρομαντικό λιμανάκι του Γερολιμένα Μάνης, εντυπωσίασε τους συντάκτες της διάσημης ταξιδιωτικής ιστοσελίδας με την ιδανική του τοποθεσία, το πρωινό και τα γεύματα στο εστιατόριό του αλλά και τις πολλαπλές δυνατότητες για εκδρομές στις τριγύρω περιοχές. Διαβάστε παρακάτω τι γράφουν για το Κυρίμαι Hotel οι συντάκτες του Conde Nast Traveller.

«Δεν είναι εύκολο να βρεις το Κυρίμαι, έτσι όπως απλώνεται στο τέλος ενός μικρού δρόμου, που καταλήγει σε ένα από τα μακρυά «δάχτυλα» της Πελοποννήσου, περνώντας από μικρές Βυζαντινές εκκλησίες, φαράγγια και περιπλανώμενες κατσίκες. Αλλά η οδήγηση ως εκεί αξίζει και με το παραπάνω.

Μια παλιά, ανακαινισμένη αποθήκη που χρονολογείται από το 1870, το ξενοδοχείο βρίσκεται μια ανάσα από το νερό, με έναν κεντρικό πύργο να αγναντεύει τη θάλασσα. Τα 22 του δωμάτια, όλα διαφορετικά, απλώνονται άλλα στον πύργο, άλλα γύρω από την εσωτερική αυλή και άλλα παραταγμένα τριγύρω από την ελικοειδή πέτρινη σκάλα.

Στο εσωτερικό, όλα είναι ήσυχα και σε ταξιδεύουν στο χρόνο, με ξύλινα δοκάρια, πέτρινα στοιχεία, γκρι χρωματισμούς και λευκά στοιχεία στα κρεβάτια. Τα πρωινά, τα βαριά παραθυρόφυλλα ανοίγουν για να αποκαλύψουν ένα φύσημα του γαλανού ουρανού και τον ρυθμικό φλοίσβο που σκάει στα τοιχώματα. Οι βεράντες από μελί πέτρα ζεσταίνονται από τον ήλιο.

Το πρωινό είναι μια γιορτή από φρεσκοψημένα γλυκά, ντόπιο μέλι και κρεμώδες γιαούρτι, σερβιρισμένο κάτω από μια σκιερή πέργκολα πλάι στην πισίνα. Αυτός επίσης είναι και ο χώρος του εστιατορίου, με πιάτα όπως φρεσκοτηγανισμένο καλαμάρι και σαλάτα καπνιστής μελιτζάνας που ξεπλένεται από Ασύρτικο κρασί από την κοντινή Μονεμβασιά.

Η τριγύρω περιοχή προσφέρεται για εξορμήσεις σε αρχαία μνημεία, αλλά κανείς δεν θα θέλει να αποδράσει από το ξενοδοχείο, αν περάσει τη μέρα του πλάι στην πισίνα, σαλεύοντας μόνο για να δροσιστεί με μια βουτιά στη θάλασσα από την προβλήτα.»

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή