Travel Secrets

Love in the City of Lights: Melenos Lindos, ένας μυστικός κόσμος γεμάτος γοητεία στη Λίνδο

Love in the City of Lights: Melenos Lindos, ένας μυστικός κόσμος γεμάτος γοητεία στη Λίνδο

Διαβάστε ένα υπέροχο άρθρο για το Melenos Lindos Luxury Suites από το “Love in the City of Lights”!

«Φτάσαμε στη Ρόδο και αμέσως μαγευτήκαμε από την πανέμορφη Μεσαιωνική πόλη, τη μεγαλύτερη καστροπολιτεία στην Ευρώπη. Εξερευνήσαμε τα στενά δρομάκια που μας οδήγησαν στην Εβραϊκή συνοικία και επισκεφθήκαμε το εντυπωσιακό Αρχαιολογικό Μουσείο. Αλλά ο κύριος προορισμός μας ήταν η πόλη της Λίνδου, μια ώρα μακρυά και εντελώς διαφορετική από τη Ρόδο.

Πάνω από τα παραδοσιακά άσπρα σπιτάκια της Λίνδου βρίσκεται η Ακρόπολη που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα π.Χ.Ανεβαίνοντας τον λόφο, φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας, το Melenos Lindos, που μοιάζει σαν ακόμη ένα χωριό μέσα στο χωριό, ένας μοναδικός κόσμος που ήμουν πρόθυμη να ανακαλύψω.

Έχω μείνει σε πολλά αξιόλογα ξενοδοχεία, βίλες, chateaux, αλλά αυτό ήταν εξαιρετικό.

Φτάσαμε πάνω στην ώρα για το ηλιοβασίλεμα, και τότε ήταν που αποφάσισα ότι ίσως και να μη φύγω ποτέ.

Από την ιδιωτική μας ταράτσα σε μία από τις μόλις 12 σουίτες του ξενοδοχείου, παρακολουθήσαμε τη μέρα να δίνει τη θέση της στη νύχτα.

Το ανήσυχο μυαλό μου με οδήγησε στον Μιχάλη Μελένο, τον άνθρωπο πίσω από το όραμα του Melenos Lindos.

Ξεκίνησε τη συλλογή από αντίκες σε ηλικία 15 ετών, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στο Μαρόκο, την Τουρκία και τη Βραζιλία, ενώ συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Εμπνευσμένος από τα παλιά σπίτια της Λίνδου, βυζαντινού και οθωμανικού σχεδιασμού, το όνειρό του ήταν να δημιουργήσει έναν χώρο στο οποίο οι φίλοι του θα μπορούσαν να μένουν και να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Έτσι, ο Μιχάλης έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, πάνω σε ένα λόφο με θέα το Αιγαίο.

Μαζί με τον φίλο του, τον καλλιτέχνη και σχεδιαστή Donald Green, ο Μιχάλης πέρασε 15 χρόνια δημιουργώντας το σπίτι του, όπου και ζει όλο το χρόνο και τελικά το 2004 άνοιξε το πολυτελές boutique ξενοδοχείο.

Δόθηκε προσοχή στις λεπτομέρειες. Τα ταβάνια σε κάθε δωμάτιο είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, όπως και πολλοί από τους τοίχους.

Τα κρεβάτια επίσης είναι περίτεχνα σκαλισμένα από ξύλο κέδρου.

Όπου και να κοίταξα, βρήκα μια ιστορία που περιμένει να αφηγηθεί από τον κο Μελένο.

Σκέφτηκε μάλιστα να δημιουργήσει ένα κατάστημα, στο οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράζουν τα αγαθά του.

Όταν φύγαμε για να εξερευνήσουμε την Ακρόπολη, ένιωσα ότι δε βίωσα μόνο την εμπειρία της Λίνδου με τις πολυσύχναστες παραλίες της, την έντονη νυχτερινή ζωή και τον αέρα γεμάτο ιστορία, αλλά και ένα μυστικό κόσμο γεμάτο γοητεία στο Melenos Lindos. 

Πηγή: http://www.loveinthecityoflights.com/

Photos by Love in the City of Lights

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή