Travel Secrets

Οι καλύτερες προτάσεις για φαγητό στην Αστυπάλαια

Αστυπάλαια

Value for money. Αυτό ακριβώς είναι το βασικό χαρακτηριστικό της Αστυπάλαιας σε ό,τι αφορά τις προτάσεις φαγητού. Σε αυτό το νησί θα δοκιμάσετε τοπικές συνταγές και γεύσεις, θα απολαύσετε αγνά φρέσκα υλικά και όλα αυτά χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Μην περιμένετε gourmet εστιατόρια και service… πολλών αστέρων, ωστόσο αυτό που θα εκτιμήσετε σίγουρα είναι η ποιότητα και η αυθεντική διάθεση των ανθρώπων να σας ευχαριστήσουν. 

 

Ποια ωστόσο είναι τα καλύτερα μέρη για να απολαύσετε μοναδικές γεύσεις;

 

Στην Λίντα

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες ταβέρνες του νησιού! Βρίσκεται στα Καμινάκια και η ιδιοκτήτρια Λίντα Κουλουριώτη, εθίζει κάθε επισκέπτη με τις ντόπιες δημιουργίες της. Ο άντρας της, ο Τάσος, έχει καΐκι και φέρνει ψάρι στο πιάτο σας… απευθείας από τα δίχτυα, ενώ από τα κατσικάκια που εκτρέφουν προέρχεται το ολόφρεσκο κρέας που απολαμβάνετε. Δοκιμάστε οπωσδήποτε ψαρόσουπα βάλσαμο, λαμπριανό παραδοσιακό (γεμιστό κατσίκι) και μαγειρευτά με κατσικάκι, ενώ θα είναι λάθος αν παραλείψετε το ζυμωτό ψωμί της Λίντας. (Καμινάκια, κιν. 6972290088) Καθημερινά 07.00 -  όσο πάει. Τιμή: Από €10 – 12/ άτομο. 


Akti Restaurant

Το Akti Seafood Restaurant βρίσκεται στο ισόγειο του Akti Rooms στον Πέρα Γιαλό και φημίζεται για την εκπληκτική του θέα. Εδώ θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά αλλά και ντόπιους σπιτικούς μεζέδες. Tip: Επίλεξε τα τραπεζάκια που είναι χτιστά πάνω στο βράχο. Καθημερινά 17:00-00:00. Τιμή €20-25. (Αστυπάλαια, τηλ. 22430 61114, www.aktirooms.gr)


Αστυφαγιά 

Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στα καλύτερά της. Ο ιδιοκτήτης Θανάσης Χριστόπουλος μαγειρεύει για εσάς καθημερινά πιάτα με φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, ενώ περιζήτητα είναι και τα μαγειρευτά του. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη σπεσιαλιτέ «η πενιά του Θανάση» (πένες με φρέσκια ντομάτα και πέντε είδη θαλασσινών. Ο επίλογος του γεύματος σας γράφεται με κεράσματα οινόμελου, γλυκών του κουταλιού ή φρούτων. (Σχοινόντας, Μαλτεζάνα, κιν. 6947043734)


Barbarossa

Βρίσκεται δίπλα στο δημαρχείο κι είναι ένα από τα ελάχιστα εστιατόρια του νησιού που παραμένουν ανοιχτά όλο το χρόνο. Η κα Βαρβάρα συνδυάζει υλικά και γεύσεις και με πολλή φαντασία δημιουργεί εξαιρετικά πιάτα από την ελληνική κουζίνα. Δοκιμάστε ρολό γεμιστό με δαμάσκηνο και τυριά, χοιρινό φιλέτο με μανιτάρια στο wok, πεντανόστιμα ορεκτικά, ψητά σχάρας και για το τέλος σπιτική πορτοκαλόπιτα. Καθημερινά από 12:00.Τιμή: €15-18. (Χώρα Αστυπάλαιας, τηλ. 22430 61577)

 

*Οι τιμές είναι κατ' ατομο χωρίς κρασί

 

Από τη Νάντια Μασσαχού (press@tresorhotels.com)

Από: Νάντια Μασσαχού

 
 

επιστροφή