Travel Secrets

Το άγιο κρασί της Σαντορίνης : Vinsanto

Το άγιο κρασί της Σαντορίνης : Vinsanto

Το Vinsanto της Σαντορίνης είναι ένα παραδοσιακό γλυκό κρασί και ανήκει στην κατηγορία των κρασιών Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητος (ΟΠΑΠ Σαντορίνης). Το χρώμα του, σκούρο κόκκινο, λευκό ή ροζέ. Τα αρώματα του ξεχωριστά, μεθυστικά και φρουτώδη στις περισσότερες περιπτώσεις. Κανέλα, πορτοκάλι, σταφίδα, ακόμα και σοκολάτα, είναι μόνο μερικές από τις γεύσεις και τα αρώματα που εσωκλείονται στο μπουκάλι του και τελειοποιούν την γεύση του. Για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται μόνο ώριμα σταφύλια, τα οποία «λιάζονται» για 10 με 15 ημέρες ενώ η ζύμωση του μούστου στα δρύινα βαρέλια διαρκεί για τουλάχιστον 4 μήνες.

Με έντονη γλυκύτητα αλλά και έντονη οξύτητα λειτουργεί εξισορροπητικά δίνοντας την ευκαιρία σε αυτόν που θα το δοκιμάσει να βυθιστεί στην γεύση του με όλες του τις αισθήσεις.

Από πού προήλθε το όνομα του γλυκού αυτού κρασιού;

Δύο θεωρίες υπάρχουν για την προέλευση του ονόματος. Κατά την πρώτη στα Ιταλικά «Vino santo σημαίνει άγιος οίνος» ενώ κατά την δεύτερη άποψη θεωρούν ότι υποδηλώνει την προέλευση του κρασιού «Vino di Santorini οίνος από την Σαντορίνη».

Πώς να το γευτείτε…

Το Βινσάντο πίνεται ιδανικά στους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου. Προσφέρεται σαν απεριτίφ ή μετά το φαγητό καθώς χαρακτηρίζεται ως επιδόρπιος οίνος. Μπορεί επίσης να συνοδεύσει άριστα δυνατά τυριά και αλλαντικά, άλλα και γλυκά όπως σοκολάτα ή παγωτό. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε στο φαγητό, ιδανική επιλογή είναι ο συνδυασμός του με ένα τρυφερό κρέας, όπως το ψαρονέφρι ή το μοσχαρίσιο φιλέτο. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές ζαχαροπλαστικής λόγω της γλυκιάς του γεύσης και της αρωματικής φύσης του.

Όπως και αν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε, η γεύση του

σίγουρα θα σας κάνει να το λατρέψετε.

Η Σαντορίνη έχει να φανερώσει στους επισκέπτες της πολλά κρυμμένα μυστικά. Για την διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε δύο μοναδικούς θησαυρούς. Το Astra Suites στο Ημεροβίγλι και το Voreina Gallery Suites στην περιοχή του Πύργου, θα σας κατακτήσουν. Επιλέξτε αυτό που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας, και απολαύστε μια ονειρική διαμονή στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο +302108981884 ή online στέλνοντας mail : callcenter@tresorhotels.com

Από: Ζένια Πολυμενάκου

 
 

επιστροφή