Travel Secrets

Έξυπνες συμβουλές για σκι με τα παιδιά

Έξυπνες συμβουλές για σκι με τα παιδιά

Χειμερινές διακοπές με τα παιδιά; Δείτε πως θα κρατήσετε χαρούμενη όλη την οικογένεια, απολαμβάνοντας παράλληλα και το αγαπημένο σας σπορ.

Κάνουμε έρευνα για τη σχολή του σκι

Πριν από οποιαδήποτε εξόρμηση στο βουνό καλό θα ήταν να τηλεφωνήσετε πρώτα στη σχολή του σκι για να πάρετε ορισμένες πληροφορίες: Ποια είναι η εκπαίδευση των καθηγητών; Πώς είναι το πρόγραμμά τους το διάστημα που σκοπεύεται να πάτε; Πόσα παιδάκια θα έχει το γκρουπ που αναλαμβάνει και κατά πόσο μπορεί να τα ελέγξει όλα; Η ενδεικτική τιμή που αναφέρει, τι ακριβώς περιλαμβάνει; Υπάρχει διάλειμμα σε κάποιον ζεστό χώρο για τα μικρά παιδιά;

Μήπως να παρακολουθούσατε κάποιο ομαδικό μάθημα;

αν προβληματίζεστε σχετικά με το κατά πόσο θα προσαρμοστεί το παιδί σας με το υπόλοιπο γκρουπ, το να περάσετε οικογενειακώς κάποιο από το χρόνο σας μαζί του και με τον εκπαιδευτή σίγουρα θα το βοηθήσει περισσότερο και φυσικά θα είναι και μια διαδικασία αρκετά διασκεδαστική για όλους σας.

Φροντίστε τα παιδιά να έχουν φάει καλά

το να πεινάσει ή να διψάσει το παιδί πάνω στην κορυφή του βουνού σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Φροντίστε λοιπόν να έχετε μαζί σας κάποια σνακ ή μπάρες δημητριακών αλλά και νερό.

Ιδιαίτερη σημασία στο ντύσιμο

Όπως δεν υπάρχει πιο ενδεδειγμένη ενδυμασία για εσάς από το κατάλληλο outfit για το χιόνι, το ίδιο ισχύει και για το παιδί σας. Φορώντας τα σωστά ρούχα και παπούτσια μπορείτε να βεβαιωθείτε πως το παιδί και θα νιώθει άνετα και δεν θα κρυώνει.

Προσοχή στα συμπτώματα υψοφοβίας

Ορισμένες φορές, και ειδικά σε ό, τι αφορά τα παιδιά τα συμπτώματα υψοφοβίας δεν είναι απλώς το να δηλώσει κάποιος ότι δεν μπορεί να ανεχτεί το ύψος. Οι γονείς λοιπόν θα πρέπει να προσέξουν διπλά, ειδικά τις πρώτες φορές που το παιδί θα ανέβει στο lift ή το βουνό για συγκεκριμένα συμπτώματα όπως είναι ο πονοκέφαλος, η ναυτία, η υπνηλία, η μειωμένη όρεξη για φαγητό, η αδυναμία ή η ελαφριά ζαλάδα. Ιδανικά, καλό θα ήταν να περάσετε την πρώτη μέσα σας παίζοντας στο χιόνι και την επόμενη να ανέβετε στην κορυφή ώστε το παιδί να προσαρμοστεί ευκολότερα.

Ορίζουμε σημείο συνάντησης

Ο κόσμος είναι πολύς, οι ταχύτητες μεγάλες, οι στολές παρόμοιες, τα παιδάκια πολλά. Προτού λοιπόν ξεκινήσετε τα σλάλομ ή τις βόλτες στο χιονοδρομικό, καλό θα ήταν να έχετε ορίσει οικογενειακώς ένα συγκεκριμένο σημείο συνάντησης ώστε να βρεθείτε σε περίπτωση που χωριστείτε μεταξύ σας.

Από: Ελενη Νικολούλια

 
 

επιστροφή