Travel Secrets

Ζαγοροχώρια: Για φαγητό στα καλύτερα εστιατόρια

Ζαγοροχώρια: Για φαγητό στα καλύτερα εστιατόρια

Πάμε για φαγητό στα καλύτερα εστιατόρια του Ζαγορίου για να γευτούμε ντόπια κρέατα στα κάρβουνα, ηπειρώτικες πίτες, παραδοσιακά μαγειρευτά και φρέσκες σαλάτες. Ακολουθήστε μας σε μια νόστιμη βόλτα στα Ζαγοροχώρια!

Veranda 1700

Tο εστιατόριο Veranda 1700 του ξενοδοχείου Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa, εκτός από την πιο υπέροχη θέα στη χαράδρα του Βίκου, θα σας προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία slow food στα Ζαγοροχώρια. Εκεί, θα απολαύσετε πλούσιο ελληνικό πρωινό, αλλά και παραδοσιακές συνταγές with a twist για γεύμα και δείπνο, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά βιολογικά προϊόντα, που καλλιεργούνται στο Organic Zagori Farm. Ό,τι βλέπετε στο πιάτο σας, από τις πατάτες, τα κολοκύθια, τα όσπρια, τα αρωματικά και τις πρασινάδες, έχει καλλιεργηθεί σε μικρούς μπαχτσέδες, ξεχωριστούς για κάθε καλλιέργεια. Παράλληλα, όλα τα βότανα και τα αρωματικά που καταλήγουν στο πιάτο σας, συλλέγονται προσεκτικά και με μεγάλη φροντίδα ώστε να μη χαλάσει η ρίζα τους και να ανθίσουν ξανά πολύ γρήγορα. (Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa, Μικρό Πάπιγκο, 2653041179)

Αστράκα

Στην παραδοσιακή ταβέρνα «Αστράκα» στο Μεγάλο Πάπιγκο θα απολαύσετε τα καλύτερα σπιτικά φαγητά, όπως μαγειρευτά, ψητά της ώρας, παραδοσιακές πίτες αλλά και γλυκά του ταψιού και του κουταλιού! (Μεγάλο Πάπιγκο, 2653042034)

Η πίτα της Κικίτσας

Η φημισμένη πίτα θα σερβιριστεί σε ταψάκι. Είναι γεμιστή με φέτα και είναι πάντα τραγανή. Φρέσκες σαλάτες, καλοψημένα κρεατικά και ντόπια τυριά είναι τα συνοδευτικά. Αν ο καιρός είναι καλός, καθίστε στα τραπεζάκια έξω και χαζέψτε τον κόσμο που περνάει για το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Ανοιχτά καθημερινά μεσημέρι-βράδυ, από 12-15 ευρώ το άτομο (Μονοδένδρι, τηλ. 26530 71340)

Στου Μιχάλη

Στην πανέμορφη πλατεία του χωριού Κήποι, θα γευθείτε πιάτα της γνήσιας Ζαγορίσιας κουζίνας, μαγειρευτά φαγητά ή της ώρας, κυνήγι (αγριογούρουνο, λαγός, κ.α.), υπέροχες ζαγορίσιες πίτες, σπιτικά γλυκά και πολλά άλλα. (Κήποι, 2653071630)

Για τη διαμονή σας στα Ζαγοροχώρια, επιλέξτε το εκπληκτικό boutique ξενοδοχείο Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa. Από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου, αποδράστε στα Ζαγοροχώρια, απολαμβάνοντας 2 διανυκτερεύσεις στη Master Suite του Μικρό Πάπιγκο 1700 με 380 ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή