Travel Secrets

Τι θα πάρουμε μαζί μας γυρίζοντας από τα Τρίκαλα Κορινθίας

Τι θα πάρουμε μαζί μας γυρίζοντας από τα Τρίκαλα Κορινθίας

Ποιος είπε ότι μια εκδρομή σε ελάχιστη απόσταση από το κέντρο της πόλης δε μπορεί να μας προσφέρει εκτός από μοναδικές εμπειρίες αναζωογόνησης και αρκετές επιπλέον αφορμές για ένα διαφορετικού είδους shopping;

Στα Τρίκαλα Κορινθίας δεν θα έρθουμε μόνο για να γίνουμε ένα με τη φύση. Ούτε μόνο για να καλωσορίσουμε το Χειμώνα με τον πιο όμορφο, ήρεμο και τονωτικό τρόπο. Θα έρθουμε και με σκοπό να πάρουμε μαζί μας όλες τις γεύσεις και τα αρώματα που αυτός ο μαγικός τόπος έχει “ετοιμάσει” για εμάς.

Θα δοκιμάσουμε τους καρπούς της Κορινθιακής γης και θα γεμίσουμε τις βαλίτσες μας με καρύδια, σταφίδες, κάστανα, αμύγδαλα, κυδώνια, λικέρ τριαντάφυλλου και πεντανόστιμα γλυκά του κουταλιού.

Θα γυρίσουμε με ντόπιο μέλι, με όσπρια και βότανα, με τσάι και με μυρωδάτη ρίγανη, ενώ αν είμαστε τυχεροί θα βρούμε και το ιδιαίτερο ζηρρειοτύρι που ταιριάζει ιδανικά με κρασί και καλή περέα.

Θα αναζητήσουμε τη φέτα της Ζήρειας η οποία μάλιστα υπογράφεται και με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης και φυσικά θα πάρουμε μαζί μας για το δρόμο μία αχνιστή πίτα που φτιάχτηκε μόλις από τις νοικοκυρές των χωριών.

Κι αν θέλετε και κάτι ακόμα, αναζητήστε την ξακουστή καρυδόπιτα των Τρικάλων και… αφήστε επιπλέον χώρο στις αποσκευές σας για έναν γλυκό συνεπιβάτη που θα επιστρέψει μαζί σας πάλι στην πόλη.

Καλή όρεξη…

 

Από: Eleni Nikoloulia

 
 




επιστροφή