Travel Secrets

On the Verandah: Γαστρονομικός προορισμός στις Σπέτσες το Poseidonion Grand Hotel

On the Verandah: Γαστρονομικός προορισμός στις Σπέτσες το Poseidonion Grand Hotel

Στο Ποσειδώνιο πάνω απ’ όλα είναι η ατμόσφαιρα, που ομολογουμένως πρέπει να τη ζήσεις για να την αισθανθείς, αλλά η εφετινή γαστρονομική επίδοσή του κέρδισε τις εντυπώσεις στη mouth to mouth «επικαιρότητα» της Αθήνας.

Με βιογραφικό σε εμβληματικά ξενοδοχεία όπως το «Cavalieri» της Ρώμης ή το«Eze Hermitage» στην Κυανή Ακτή, η νέα διευθύντρια, Μαρία Στρατή, θέλησε να ξαναφέρει έναν διεθνή αέρα στο Ποσειδώνιο, χαρίζοντάς του κάτι από την παλιά του λάμψη. Η επιλογή να ανατεθεί η ευθύνη της κουζίνας του στον ταλαντούχο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό (πρώην «Βαρούλκο» και «1800» στη Σαντορίνη) ήταν το συστατικό που τελικά έκανε τη διαφορά στο σχέδιο να τονιστεί έντονα το γκουρμέ προφίλ του ξενοδοχείου και να γίνει ένας γαστρονομικός προορισμός.

Το αποκορύφωμα της δημιουργικότητάς του σεφ αποτελεί το εστιατόριο του ξενοδοχείου, το «On the Verandah». Έλκοντας την καταγωγή του από τη γειτονική Ερμιόνη, τα πιάτα του έχουν εμφανές τοπικό χρώμα, καθώς με υλικά της περιοχής πειραματίζεται πάνω σε παραδοσιακές συνταγές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το «λαβράκι αλά Σπετσιώτα». Το λαβράκι κομμένο σε σχήμα Pavé με μια λεπτή τραγανή κρούστα χωριάτικου ψωμιού από πάνω και διάφορες υφές ντομάτας, η σαλάτα «Το Μποστάνι» με λαχανικά από τη βιολογική φάρμα του ξενοδοχείου και η «σπασμένη» Τάρτα Λεμόνι, με κρέμα από σπετσιώτικα λεμόνια, crumble εσπεριδοειδών, φράουλα και παγωτό πραλίνα, ήταν ένα ποίημα.

«Το Ποσειδώνιο αποτελεί από μόνο του μια πρόκληση», λέει ο σεφ. «Ένα ιστορικό ξενοδοχείο-μνημείο, που πρέπει μέσα από κάθε ενέργεια να αναδεικνύεται ο ξεχωριστός χαρακτήρας του. Από την αρχή της σεζόν, στόχος της ομάδας μας ήταν να εξελίξουμε το Ποσειδώνιο σε γαστρονομικό προορισμό, δίνοντάς του μια ξεχωριστή ταυτότητα σε ό,τι έχει να κάνει με τη γεύση. Να αναδείξουμε τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας μέσα από μια δημιουργική ματιά. Η βιολογική φάρμα του ξενοδοχείου συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στο να το επιτύχουμε, καθώς δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στην καθαρότητα των γεύσεων μέσα από τα αγνά συστατικά της σπετσιώτικης φύσης».

Το Ποσειδώνιο εισπράττει πια την αναγνώριση των εστιατορικών του δυνατοτήτων ακριβώς γιατί επένδυσε να χτίσει πάνω στην κουζίνα του ένα μέρος της προσωπικότητάς του. Και όπως φαίνεται, το έκανε καλά.

Κείμενο: Νίκος Δαδίτσιος

Πηγή: www.hommemagazine.gr

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή