Travel Secrets

Νόστιμη βόλτα στα Ζαγοροχώρια

Νόστιμη βόλτα στα Ζαγοροχώρια

Photo by Veranda 1700

Ντόπια κρέατα στα κάρβουνα, παραδοσιακά μαγειρευτά, νόστιμες ηπειρώτικες πίτες και φρέσκες σαλάτες. Στα Ζαγοροχώρια, οι κύριοι προμηθευτές για τις ταβέρνες και τα εστιατόρια είναι οι ντόπιοι κτηνοτρόφοι, οι μικρό μπαξέδες και φυσικά το ανεξάντλητο δάσος. Ακολουθήστε μας σε μια νόστιμη βόλτα στις καλύτερες ταβέρνες και εστιατόρια της περιοχής!

Veranda 1700 Restaurant

Για την απόλυτη εμπειρία slow food επισκεφθείτε το πανέμορφο εστιατόριο Veranda 1700 του ξενοδοχείου Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa, μία μοντέρνα ταβέρνα με μενού που στηρίζεται αποκλειστικά στα βιολογικά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς και κτηνοτρόφους, ενώ σερβίρει παραδοσιακές ηπεριώτικες συνταγές with a twist. Εκτός από την πιο όμορφη θέα στη Χαράδρα του Βίκου, εδώ θα απολαύσετε παραδοσιακές γεύσεις, χειροποίητες παπιγκιώτικες πίτες και φρέσκα αυγά, handmade μαρμελάδες εποχής και σπιτικά γλυκά. (Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa, Μικρό Πάπιγκο)

Κανέλα και Γαρύφαλλο

Photo by Εστιατόριο Κανέλα & Γαρύφαλλο

Αν είστε λάτρεις των μανιταριών, το εστιατόριο Κανέλα και Γαρύφαλλο είναι ο προορισμός σας. Βρίσκεται στο όμορφο χωριό της Βίτσας και στεγάζεται σε ένα παλιό πέτρινο κτίριο, με θέα στη Χαράδρα του Βίκου. Στο ζεστό του, ρομαντικό περιβάλλον, θα απολαύσετε εκλεκτές και ιδιαίτερες γεύσεις, με έμφαση στα άγρια μανιτάρια που καλλιεργούνται από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου και συλλέγονται από τα δάση της περιοχής. Δοκιμάστε μαύρα δεντρομανίταρα σαγανάκι, μοσχάρι με άγρια βασιλομανίταρα και κονιάκ, ζυμαρικά με 3 είδη μανιταριών και πολλά ακόμα ευφάνταστα και πεντανόστιμα πιάτα. (Βίτσα, Τηλ.: 2653 071671)

Σωποτσέλι

Το Σωποτσέλι στην κεντρική πλατεία στο Δίλοφο μπορεί να είναι και το πιο παλιό μαγαζί στο Ζαγόρι, αφού λειτουργούσε ως το καφενείο-παντοπωλείο-λίγο απ'όλα του χωριού, από το 1901. Δοκιμάστε σήμερα το κρασάτο ζαρκάδι, το χωριάτικο λουκάνικο, τα ζουμερά παϊδάκια και τη φανταστική πορτοκαλόπιτα. Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ, από 12-15 ευρώ το άτομο (Δίλοφο,τηλ. 26530 22629)

Στα Ριζά

Έχουμε μπροστά μας τη χαράδρα, τα χωριά του κεντρικού Ζαγορίου και τις χιονισμένες κορυφές της Αστράκας. Προλάβετε τραπέζι στο χαγιάτι με την τζαμαρία και τη θέα στα βουνά και βολευτείτε για να δοκιμάσετε όσες περισσότερες γεύσεις μπορείτε: ζυγούρι με ντομάτα και μελιτζάνες, κόκκορας γιαχνιστός με λαζάνια, μοσχάρι με άσπρη σάλτσα λαχανικών και χυλοπίτες, μανιτάρια κρασάτα και 9 διαφορετικές χειροποίητες πίτες. Ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Τετάρτης & Πέμπτης, από 15-18 ευρώ το άτομο (Ελάτη, τηλ. 26530 71550)

Μαργαρίτες

Γκρι ντεκαπέ ξύλινα έπιπλα από τη Γαλλία, πίνακες με κοριτσάκια με φουρό και ατμόσφαιρα μπελ επόκ με το φαγητό να ανταποκρίνεται πλήρως στα υψηλά αισθητικά στάνταρ του χώρου. Εκτός από τα παραδοσιακά κεφτεδάκια με πράσο, τα φιλετάκια με βότανα της περιοχής και το μοσχαράκι σε πήλινο, δοκιμάστε τα σπαγγέτι και τα ριζότο. Αγαπημένο μας το ριζότο ταρτούφο με σάλτσα τρούφας και φύλλα παρμεζάνας. Μετά το φαγητό, μαζί με τον εξαίσιο cappuccino, γευτείτε το σουφλέ σοκολάτας, το εκμέκ ή την τούρτα αμυγδάλου. Ανοιχτά καθημερινά μεσημέρι-βράδυ, από 15-19 ευρώ το άτομο (Κήποι, τηλ. 26530 71410)

Η πίτα της Κικίτσας

Η φημισμένη πίτα θα σερβιριστεί σε ταψάκι. Είναι γεμιστή με φέτα και είναι πάντα τραγανή. Φρέσκες σαλάτες, καλοψημένα κρεατικά και ντόπια τυριά είναι τα συνοδευτικά.Αν ο καιρός είναι καλός, καθίστε στα τραπεζάκια έξω και χαζέψτε τον κόσμο που περνάει για το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Ανοιχτά καθημερινά μεσημέρι-βράδυ, από 12-15 ευρώ το άτομο (Μονοδένδρι, τηλ. 26530 71340)

Μπίμτσα

Επισκεφθείτε το φημισμένο γλυκοπωλείο Μπίμτσα στο Μεγάλο Πάπιγκο για καφέ και σπιτικά γλυκά. Απολαύστε χειροποίητες μαρμελάδες σε διαφορες γεύσεις, γλυκά του ταψιού, σπιτικό λικέρ και τσίπουρο. Δοκιμάστε επίσης πεντανόστιμα γλυκά του ταψιού, όπως καρυδόπιτα, ραβανί, μπακλαβάς, εκμέκ καταίφι, κοσμερί, φυλλοκάρυδο, ρολό αμυγδάλου, πραλίνα αμυγδάλου, καρυδόπιτα με κρέμα καραμελέ, γαλακτομπούρεκο και πατσιαβούρα. (Μεγάλο Πάπιγκο, τηλ. 26530 41116)

Για τη διαμονή σας στα Ζαγοροχώρια, επιλέξτε το εκπληκτικό ξενοδοχείο Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa, έναν boutique θησαυρό με spa, εστιατόριο και πολυτελείς υπηρεσίες. Από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου, απολαύστε 2 διανυκτερεύσεις στο Μικρό Πάπιγκο 1700 από 240 ευρώ. Η τιμή περιλαμβάνει πρωινό και χρήση εγκαταστάσεων spa.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή