Travel Secrets

Μπουγάτσα με σοκολατούχο γάλα από την κουζίνα του Poseidonion Grand Hotel

Μπουγάτσα με σοκολατούχο γάλα από την κουζίνα του Poseidonion Grand Hotel

Η αγαπημένη μου είναι η μπουγάτσα με τυρί και ακολουθεί αυτή με τον κιμά. Είχα καταναλώσει χιλιόμετρα φύλλα κρούστας και κρέμας τυριού στη Θεσσαλονίκη τόσα χρόνια. Τη μπουγάτσα με την κρέμα άρχισα να την τρώω στην Αθήνα, αφού οι υπόλοιπες ήταν άγνωστες σε αυτή την πόλη μέχρι πριν από μερικά χρόνια. Η κλασική συνταγή που ακολουθεί εκτελείται από τον σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό στο Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες.

Υλικά
1 πακέτο φύλλα Κρούστας
1½ λίτρο φρέσκο γάλα
200 γραμμ. (1 φλ. & 2 κ.σ γεμάτες) σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Κανέλα και ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ταψί στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε τη γέμιση. Από πάνω βάζουμε 4 φύλλα ακόμη βουτυρωμένα φύλλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30΄ με 40΄. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα

Υλικά για το σοκολατούχο γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
800 ml φρέσκο γάλα
70 γρ ζάχαρη
240 κουβερτούρα σοκολάτα τριμμένη

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση τα περιχύνουμε στην τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Chef Σταμάτης Μαρμαρινός
Από τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν ο Chef Σταμάτης Μαρμαρινός είχε αναλάβει το τιμόνι στις κουζίνες του Poseidonion Grand Hotel, ενός από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της χώρας. Ως Head Chef ήταν το νέο πρόσωπο πίσω από το απαιτητικό έργο της επιμέλειας των μενού των εστιατορίων του ξενοδοχείου Library Brasserie (άνοιξε 17 Μαρτίου) και του On the Verandah που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές Ιουνίου.

Έχει πολυετή εμπειρία σε κορυφαία εστιατόρια όπως το Βαρούλκο και το 1.800 στη Σαντορίνη, αλλά και εστιατόρια πολυτελών ξενοδοχείων όπως του Myconian Ambassador στη Μύκονο και το Aqua Blu στην Κω.

Στις Σπέτσες, και με πρώτες ύλες από το βιολογικό μποστάνι του ξενοδοχείου, ο Σταμάτης Μαρμαρινός δημιουργεί για τους επισκέπτες του Poseidonion Grand Hotel γεύσεις αληθινές και γήινες και παντρεύει την παράδοση με τις νέες τεχνικές για να συνθέσει πιάτα με καθαρές γεύσεις που μυρίζουν Μεσόγειο.

Γιάννης Δεβετζόγλου

Πηγή: www.tanea.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή