Travel Secrets

Για φαγητό και καφέ στα καλύτερα εστιατόρια των μουσείων της Αθήνας

Για φαγητό και καφέ στα καλύτερα εστιατόρια των μουσείων της Αθήνας

Photo by blackduckgarden.gr

Επισκεφθήκαμε τα καλύτερα εστιατόρια των μουσείων της Αθήνας που προσφέρονται για καφέ, brunch, ελαφριά snack ή και νόστιμα γεύματα σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον που θυμίζει όαση στο κέντρο της πόλης! Απολαύστε τα!

Μουσείο Ακρόπολης

Photo by theacropolismuseum.gr

Με πανοραμική θέα προς την Ακρόπολη και τους άλλους ιστορικούς λόφους της Αθήνας, στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης θα βρείτε μια ποικιλία από ζεστά πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές που ανανεώνονται εποχικά. Μη χάσετε το φρέσκο λαβράκι με λεμονάτη σάλτσα μαραθόσπορου και το φιλέτο καπνιστού μπακαλιάρου με σάλτσα μουστάρδας, ενώ δοκιμάστε επίσης τα σπιτικά ζυμαρικά με κιμά και κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας. Το μενού συμπληρώνει ένα επιλεγμένο πιάτο ημέρας εμπνευσμένο από τοπικές συνταγές απ’ όλη την Ελλάδα. Το εστιατόριο παραμένει ανοιχτό τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα 8 π.μ. – 4 π.μ., Τρίτη ως Κυριακή 8 π.μ. – 8 μ.μ. και Παρασκευή 8 π.μ. – 10 μ.μ.. Κάθε Παρασκευή το εστιατόριο λειτουργεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα. Τηλ.: 210 9000915.

Μουσείο Πόλεως Αθηνών

Photo by blackduckgarden.gr

Στην πλατεία Κλαυθμώνος, στον κήπο του Μουσείου Πόλεως Αθηνών που αποτελεί μια μοναδική μικρή όαση στο κέντρο της Αθήνας, λειτουργεί το διάσημο Black Duck Multiparte με γευστικές προτάσεις ιδανικές από το πρωί ως το βράδυ. Απολαύστε snack και brunch, δροσιστικές σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως όπως βοδινό Black Angus μαγειρεμένο στους 62°c, αλλά και φρέσκο σολομό με κρούστα από καλαμπόκι και αμύγδαλα. Την ίδια ώρα, συνδυάστε τον καφέ σας με μία από τις γλυκές προτάσεις του Black Duck, όπως είναι ο κορμός σοκολάτας και το σουφλέ πορτοκάλι με παγωτό βανίλια. Ανοιχτό από τις 10:00-01:00 τις καθημερινές και από τις 10:00-02:30 το Σαββατοκύριακο. Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα. Τηλ.: 210 3252396

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Photo by www.cycladic.gr

Το πρόσφατα ανακαινισμένο Cycladic Café του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης φέρνει φως και γεύσεις από Κυκλάδες, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε σε ένα υπέροχο αίθριο στην καρδιά της Αθήνας. Οι λιτές κυκλαδικές γραμμές, το φως και η βλάστηση δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε αυθεντικές κυκλαδικές γεύσεις, από πρωινό, brunch, καφέ μέχρι και μεσημεριανό γεύμα, σε μια «κρυμμένη» όαση στο κέντρο της Αθήνας. Ξεχωρίζει το Αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι σε λεπτές φέτες μαριναρισμένες με θαλασσινό αλάτι, μοσχολέμονο, χυμό από πορτοκάλι και μυρωδικά, ενώ η πράσινη σαλάτα με μελωμένη ψητή κολοκύθα, ξερά σύκα, σταφίδες και ψητό χαλούμι στη σχάρα κερδίζει επίσης τις εντυπώσεις. Μια πολύ «δυνατή» γευστική πρόταση είναι επίσης το σουβλάκι από μοσχάρι γάλακτος με τηγανιτές πατάτες Νάξου και δροσερό γιαούρτι με ψιλοκομμένο αγγούρι. Ωράριο: Δευτ.-Τετ.-Παρ.-Σαβ.: 10:00-17:00, Πέμπτη: 10:00-20:00, Κυριακή 11:00-17:00. Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα. Κρατήσεις: 210 7228321.

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Photo by www.byzantinemuseum.gr

Στη σκιά του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας, το καφέ-μπιστρό Ilissia του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου αποτελεί μια όαση χαλάρωσης και ηρεμίας. Λειτουργεί στον κήπο του μουσείου και μπορείτε να απολαύσετε καφέ, γλυκό ή και ένα ελαφρύ γεύμα στο ευχάριστο και ήρεμο περιβάλλον του. Ανοιχτό από τις 09:00 έως τις 20:00. Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα. Τηλ.: 213 213 9607 .

Για τη διαμονή σας στην Αθήνα, επιλέξτε το The Margi Hotel, που αποτελεί έναν μικρόκοσμο πολυτέλειας και αυθεντικής φιλοξενίας στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου απολαύστε 2 διανυκτερεύσεις με 396 ευρώ.

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή